• Jaga lugu:

  Valimiseelne debatt peaks keskenduma tööhõivele

  Aivar ReheFoto: Eiko Kink

  Maksusüsteem määrab tugevalt ära riikidevahelist konkurentsi, ent valimiseelne debatt peaks keskenduma tööturu vajadustele, leiab Danske Banki juht Aivar Rehe.

  Eesti on tihedalt integreerunud Euroopa majandussüsteemiga. Euroopa majanduse kasv on madalas arengufaasis, mis raskendab nn kohaliku lisaväärtuse loomist ja riikide välislaenude teenindamist. Eesti eristub Euroopas selgelt välislaenude väikese mahuga, see on selge eelis. Eesti majandus tegutseb samuti väikese kasvu tingimustes ehk selles osas oleme võrdses positsioonis.Sellest aspektist vaadates puudub Eestil surve muuta maksusüsteemi (tõsta makse). Maksude tõstmine on kõrge võlakoormaga riikide praktiline reaalsus, et tagada eelarve mõistlik tasakaal.Majandusinimesena ei poolda ma ettevõtte tulumaksu taaskehtestamist. Ettevõtte tulumaksu süsteem on madala majanduskasvu ja investeerimise perioodil lõpuks käivitunud. St ettevõtjad-omanikud võtavad äride kasumite puhul dividende ja sealt laekub proportsionaalselt tulumaks riigile. Pankade kasumitele tulumaksu kehtestamine ei ole võrdse kohtlemise põhimõtte järgimise korral võimalik. Koalitsioon ilmselt ettevõtte tulumaksu taaskehtestama ei hakka.
  Mina pööraksin riigi tasemel debati maksureformilt tööhõive temaatika suunas ehk sellele, kuidas luua uusi töökohti ja hoida tööhõive maksimaalselt suur. Debati tähelepanu tuleb suunata majandussektoritesse ja projektidesse, kus saab ja tuleb luua uusi töökohti ning vajadusel tuleb rakendada mitmeid toetavaid meetmeid konkreetse sektori tööhõive languse vastu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Robert Sarv: palun terve inimese passi
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
USA majanduskasv alla ootuste; börsid sellegipoolest plussis
USA teise kvartali majanduskasv jäi küll analüütikute konsensuslikele ootustele kõvasti alla, aga see ei seganud börsidel rohelises sulgumist.
USA teise kvartali majanduskasv jäi küll analüütikute konsensuslikele ootustele kõvasti alla, aga see ei seganud börsidel rohelises sulgumist.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Pankrotihaldur pani T1 oksjonile
Tallinna tuiksoonel asuva T1 keskuse omanikfirma Tallinna Moekombinaat siseneb pärast keerulist vaidlust võlausaldajaga pankrotimenetlusse ja pealinna uusim kaubanduskeskus läks võlgade katteks enampakkumisele. Kaubanduskeskuse alghind on 85 miljonit eurot.
Tallinna tuiksoonel asuva T1 keskuse omanikfirma Tallinna Moekombinaat siseneb pärast keerulist vaidlust võlausaldajaga pankrotimenetlusse ja pealinna uusim kaubanduskeskus läks võlgade katteks enampakkumisele. Kaubanduskeskuse alghind on 85 miljonit eurot.