Arvamused
Ainult tellijale

Päris kole väljavaade

Asso Laido  Foto: Meeli Küttim

Keskerakonna juhitava valitsusega tabaks Eestit päris kole väljavaade, leiab Äripäeva reklaamidirektor Asso Laido.

Mis meid ootaks ees Keskerakonna juhitava valitsusega? Tõenäoliselt saaks 80 000 halli passi omanikku valimisõiguse ja valivad tulevikus teadagi keda.

Astmeline tulumaks, mind kaheksa lapse isana tabaks see tõenäoliselt eriti valusalt. Varamaks, ettevõtte tulumaks, automaks jne. Ega siis olemasolevad maksud kuskile ei kaoks, juba jõuti välja öelda, et sotsiaalmaksu ei langetata.

Tallinna televisioonist saaks riiklik telekanal. Ministrid ja ametnikud käiksid Moskva vahet mingeid varjatud asju ajamas. Kogu Tallinna linna korruptsioon, rahakantimine, vassimine ja arrogantsus leviks kulutulena tervele Eestile. Siia lisada Keskerakonna kongress, kus kolmandik delegaatidest soovis näha Yana Toomi erakonna uue juhina ja Eesti järgmise peaministrina. Päris kole väljavaade. 

Näen siiski veel ühte võimalust siin.

Head reformierakondlased, teil on jäänud veel üks võimalus Eesti sellest kaosest päästa, aga ohverdada tuleb praegune peaminister ja tõenäoliselt veel mõni poiss juhatusest. Pink on teil pikk ja tegusaid peaministrikandidaate küllaga. Teil on riigikogus 30 kohta, IRLil 15 ja Vabaerakonnal 8, mis teeb kokku 53 kohta – napp, aga piisav enamus. Tehke see asi ära Eesti nimel! 

Autor: Asso Laido

Hetkel kuum