• Jaga lugu:

  Arguse nahka läinud

  Reedel Paides arvamusfestivalil IRLi lavast mööda kõndides nägin, et laval jutustas neli erakondlast, aga kuulajaid polnud mitte ainsatki, kirjutab ajakirjanik Vilja Kiisler. Kaks tüdrukut seal küll istus, aga nemad olid lava poole seljaga ja ninapidi telefonis.

  Pikalt ma kuulama ei jäänud, aga jutt käis sellest, mis IRLil on valesti läinud. See on ilmselt täitsa teraapiline niimoodi avalikult arutada, mis kõik on metsa läinud ja miks ollakse seal, kus ollakse, ainult et avalik patukahetsus jääb ilmsesti poolikuks, kui see enam kedagi ei huvita. See on päris kummaline, kuidas üks valitsuserakond saab omadega sinnamaale jõuda, aga näe, IRL on saanud.
  Hetk, mil IRL oleks saanud end jõuliselt positsioneerida, oli mu meelest Margus Tsahkna Isamaa 2.0 kõne 2016 alguses. Kaks miljonit eestlast oleks võinud olla kõnetav siht ja erakordne võimalus defineerida avatud rahvuslus lihtsalt, löövalt ja tegelikult ka pragmaatiliselt: eestlane on igaüks, kes seda olla tahab. Kaotada poleks olnud midagi, võita olnuks aga mõistlikult põhjendatav positsioon ja mine tea, ehk pikem püsigi.
  Aga kus sa sellega. See kõne jäi araks pläraks, kõik see globaalse eestluse jutt jõuetuks, kahe miljoni eestlase jutu tagant paistsid ikka juba Kitzbergi „Libahundis“ sõnastatud kollased juuksed ja sinised silmad. Arguse nahka läks see kõne. Nõnda polegi IRLile muud jäänud kui võidelda iseenda välja mõeldud tontidega. Kui Urmas Reinsalu vahepeal okupatsioonikahjude sissenõudmisest peaks ära väsima, siis hakkab tema kooseluseadust lammutama, ja kui seda ei lasta ära lõhkuda, küll siis võib jälle okupatsioonikahjudega jahtima hakata. Midagi peab ju tegema.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Change'i tulemused viisid osaku langusesse
Funderbeamis kauplev krüptoraha platvorm Change avalikustas kolmapäeval teise kvartali tulemused, mis olid väga sarnased esimesele kvartalile.
Funderbeamis kauplev krüptoraha platvorm Change avalikustas kolmapäeval teise kvartali tulemused, mis olid väga sarnased esimesele kvartalile.
Raadiohommikus: tulemuste sadu ning Hiina hirmud börsil
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Lahkuv juht: Ragn-Sells saab endale ägeda uue juhi
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.