• Jaga lugu:

  Raimond Kaljulaidi edu valem

  Eliisa MatsaluFoto: Andras Kralla

  Eelkäijate vigadele selgelt selja pööramine meeldis Põhja-Tallinna valijatele, kirjutab ajakirjanik Eliisa Matsalu.

  Selle aasta suur üllataja kohalike volikogude valimistel oli Põhja-Tallinna linnaosa vanem Raimond Kaljulaid, kes tegi üle riigi paremuselt teise tulemuse. Debütant kogus hääli kokku 5534, mis oli isegi rohkem kui samas piirkonnas kandideerinud Yana Toomi tulemus.
  Valimisööl erakondade pidude vahel liikudes kuuldus nii erakonna liikmetelt kui ka ajakirjanikelt üllatavaid kommentaare Kaljulaidi tulemuse kohta. Mis küll sellise edu tõi?
  Suure häältesaagi põhjusteks on pakutud Põhja-Tallinna eestistumist, Kaljulaidi nooruslikku ja avatud mõttega meeskonda kui ka niisama linnaosa elanikele meeldejäämist.
  Kõik õige, aga kõikidel neil põhjustel on omakorda põhjus. Nimelt sai Kaljulaid Põhja-Tallinna etteotsa pärast seda, kui linnaosa eelmine vanem, keskerakondlasest Karin Tammemäe vabastati sisetülide tõttu päevapealt ametist. Veel poolteist aastat tagasi kääris Põhja-Tallinna juhtimine igatpidi. Kaljulaid suutis oma meeskonnaga vältida mantlipärandaja vigu ja meeldib linnaosale.
  Tubli. Küll aga oli üllatav kuulda, et Kaljulaidi arvates suudeti neil valimistel hoida eemale erakondadevahelistest konfliktidest ja keskenduti rohkem linnaelu puudutavatele küsimustele. Kas Kaljulaid oli oma kampaaniasse nii pühendunud, et ei märganudki, mida tegi neil valimistel näiteks Reformierakond, kes pani kogu oma energia selle alla, et saaks kedagi välja vilistada? Kui ei märganud, siis on väga tervitav kuulda, et kellelgi nii agressiivne vastandusstrateegia tähelepanuta jäi.
  Loodetavasti on selliseid mitte-märkajaid järgmistel valimistel rohkem ning vastandujad ja vihaõhutajad saavad vähem hääli kui Reformierakond seekord.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.