Tõnu Palm • 3 juuli 2019
Arvamused
Ainult tellijale

Tõnu Palm: kinnisvara on hea, võlg aga võõra oma

Tõnu Palm  Foto: Liis Treimann

Kinnisvara omamine on Euroopas endiselt populaarsem kui rentimine, sest inimesed tahavad omada kindlust ja oma elukeskkonda ise kujundada, kuid seejuures ei tohi unustada, et laenata tohib vastavalt võimetele ja riskitaluvusele, kirjutab Luminori Eesti peaökonomist Tõnu Palm.

Vaadates pikemat ajalugu Euroopas, on kinnisvara endiselt eraisikute seas üks kõige populaarsemaid investeeringuid teiste kaalukate valikute reas, edestades näiteks autoostusid. Loomulikult nutitelefoni vastu ei saa vist ükski teine toode, kuid see ei ole ka püsikaup ja vajab sagedast uuendamist. Kui sind ei ole Facebookis, WhatsAppis või Instagramis, siis ei ole sind ju olemas. Aga kui sa ei oma kinnisvara või autot, siis võid seda rentida, mis telefoni puhul hästi ei kipu veel töötama.

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Hetkel kuum