Mihkel Eliste • 8 jaanuar 2020
Arvamused
Ainult tellijale

Mihkel Eliste: Eesti kinnisvaraturg 2019. aastal ja prognoosid aastaks 2020

Võib jääda mulje, et korterite hinnad kasvavad röögatu kiirusega, kuid kui tehinguid lähemalt analüüsida, avaneb hoopis teine pilt, kirjutab Arco Vara analüütik Mihkel Eliste ettevõtte blogis.

Mihkel Eliste.  Foto: Arco Vara

2019. aastal tehti Eestis eluruumidest korteriomanditega kokku 23 110 ostu-müügitehingut. Alates 2008. aastast oli tegemist suurima tehingute arvuga, kuid aastate 2005–2006 turuaktiivsuse taset ei ole siiski endiselt ületatud. 2019. aastal tehti 3,3 protsendi võrra enam tehinguid kui varasemal aastal, kuid suurenenud tehingute arv tulenes sealjuures mitte enam niivõrd Tallinnast ja Harjumaast, vaid pigem teistest Eesti piirkondadest.

    Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum