Arvamused
Ainult tellijale

Andis Steinmanis: lapsevanematel on digimaailmas uued väljakutsed

Sotsiaalse tunnustuse saamise soov võib panna vanemad võtma põhjendamatuid riske ja avaldama oma lapse kohta internetis materjale, mis võivad kaasa tuua identiteedivarguse, küberkiusamise või muud kahjulikku, kirjutab küberturbeettevõte Kaspersky tegevjuht Baltimaades Andis Steinmanis.

Andis Steinmanis.  Foto: Kaspersky

Äsja tegime uuringu, mis keskendus digitaalse vanemluse aspektidele, sealhulgas fotode jagamisele, aruteludele laste digitaalse elu, küberkiusamise ja selle tagajärgede üle, jälgimisvahendite (näiteks geolokaliseerimine) kasutamisele. Uuringu kohaselt võib Eesti vanemate käitumine mõnikord olla ohtlik: näiteks postitab koguni 36% neist sotsiaalmeedias oma lapse kohta fotosid ja teavet ning 34% postitab oma lapse elust lugusid.

Hetkel kuum