Risto Hübner • Priit Põld • 17. november 2020 kell 11:00
Arvamused
Ainult tellijale

Risto Hübner, Priit Põld: Facebook, Google ja teised nõuavad lisatähelepanu

Risto Hübner, Priit Põld.  Foto: Jake Farra

USA tehnoloogiahiidudega seotud IT-teenused toovad Eesti ettevõtjatele seoses karmistuva andmekaitsega uue peavalu, kirjutavad Risto Hübner ja Priit Põld advokaadibüroost Nordx Legal.

Tänavu suvel sai Äripäeva veergudeltki lugeda Euroopa Kohtu väga põhimõttelisest ja muu hulgas ka tuhandeid Eesti ettevõtjaid mõjutavast kohtulahendist (c-311/18 ehk nn „Schrems II“). Pärast kohtuotsust jäi paljudele ebaselgeks, kuidas siis õigupoolest peaks toimetama, kui kohus andis sisuliselt mõista, et isikuandmete edastamine kolmandatesse riikidesse, eeskätt Ameerika Ühendriikidesse, on küll teoreetiliselt võimalik, kuid eeldab lisameetmete rakendamist.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum