• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Estonian Air lastakse põhja?

  Valitsuse otsus laenata Estonian Airile 8,3 miljonit eurot võiks ju anda ajendi kergendatult ohata: oht on selleks korraks jälle maandatud. Kuid majandusminister Juhan Parts viitas taas, et põhimõtteliselt on ikkagi võimalik ka Estonian Airi pankrot.

  Viimaste aegade retoorika viitab ühemõtteliselt sellele, et tegelikult on EA põhjalaskmine juba ette teada ning see on ainult aja küsimus, mil n-ö alasti tõde avalikkuse ette paisatakse.
  Peaminister Andrus Ansip on juba jõudnud ka EA uue juhi Jan Palmeri palga pärast pahandada, ja nagu me mäletame, algas Tero Taskilast vabanemise kampaania just Ansipi ilkumisega Taskila palga üle. Teiseks, Palmeri taust: kõvad pankrotikogemused. Kolmandaks, ärgem unustagem, et Palmer ei tulnud üksi. Üsna vaikselt imbus temaga kaasa kaks konsultanti, üks kogemustega vallandaja, teine tubli pankrotipraktik.
  Vabalt võib olla, et Erkki Raasuke tegi Partsile asjad selgeks juba enne Palmeri palkamist ja asjaosalistele on juba ammu teada, kuidas asjad minema hakkavad. Raasuke oskab arvutada ja seniste meediaesinemiste põhjal tundub, et Palmer oskab ka. Mingeid suuri säravaid lubadusi pole Palmer andnud, pigem on ta olnud ülimalt ettevaatlik ja mitmegi küsimuse puhul tunnistanud, et ta veel ei tea, kuidas seda lahendada.
  Niisiis on täiesti võimalik, et pankrotiplaan on juba küps. Edasine retoorika on sel juhul järgmine: riik, näete, tegi omalt poolt kõik, andis laenu ja puha, aga vaat need Euroopa Liidu riigiabi reeglid, nende peale meie hammas ei hakka. Kas seda riigiabi andmise luba mindi küsima tõsiseltvõetava omapoolse plaaniga või lihtsalt vormitäiteks, ei pruugi me teada saadagi.
  Autor: Vilja Kiisler, Vilja Kiisler
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.