Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Meelitame Vene turisti Eestisse

  Praegu tuleb ühe Eestit külastava Vene turisti kohta tuleb kolm Soome turisti. Kui soomlased jätavad päevas Eestisse keskmiselt pea 200 eurot, siis Vene turist kulutab kaks korda rohkem, kirjutab Tallinna kesklinna vanem Mihhail Korb (KE). 

  Eri käsitluste kohaselt on Soome tarbijate roll Eesti majanduses suurem seni välja öeldud ametlikest numbritest – pakutud on isegi kuni miljardi euroni  ulatuvat Eestis tehtud kulutuste mahtu eelmisel aastal. Ent suur oleks ka poole väiksem summa. Kui soomlaste tubli panus siinse rahvamajanduse arengusse näib olevat saavutanud stabiilsuse, siis võiks teha sammu edasi. Eestisse tasuks meelitada uus ressurss, Vene turist.
  Tänavu kaheksa kuuga peatus siinsetes majutusettevõtetes 177 186 Vene turisti, ületades mullust vastavat näitajat tervelt 32 % võrra. Tegemist on enamasti keskealise kontoritöötajaga, kes on tulnud siia mõneks päevaks koos oma partneri või sõpradega. Talle meeldib ostelda, linnas jalutada, külastada kohvikuid-restorane, tutvuda muuseumite ja vaatamisväärsustega. Ta kulutab Tallinnas keskmiselt 380 eurot päevas.
  Siin käivate venelaste puhul on tegemist põlvkonnaga, kelle jaoks pole Eesti enam pelgalt tükike Läänt nagu nende vanematele. Nad tulevad selle pärast, et Eesti on lähedal ja ühendusvõimalused lähevad üha paremaks. Eestis osatakse kauplustes ja teeninduskohtades vene keelt.Venelastele meeldib Tallinna keskaegne vanalinn, mida näiteks Helsingil panna pole, siinsed spaad ja madalam hinnatase kui omamaistes metropolides. Nooremaealised Vene turistid väärtustavad Eesti liberaalsust, vabamat mõttemaailma ja suuremaid isiklikke vabadusi.
  Mis meelitaks venelasi siia tihedamini ja kauemaks, kui ainult aastavahetust veetma? Peame Tallinna turistile veelgi huvitavamaks muutma. Ilmselt ei muutu Vene turistide arv Eestis kunagi Soome turistidega võrreldavaks, kuid 100 000 inimese lisandumine aastas on reaalne eesmärk, kui veidi sihiteadlikumalt selles suunas liikuda.  Pool miljonit Soome turisti ja veerand miljonit Vene turisti aastas kõlaks hästi.
  Autor: Mihhail Korb, Vilja Kiisler
 • Hetkel kuum
Uuring: klienditeenindus 400 protsenti paremaks? Tehtav!
Värske uuring tõestab, et atraktiivne müügi- ja teeninduskeskkond parandab klienditeenindajate hoiakuid kordades ning ettevõtjail oleks kasulik sellega arvestada, kirjutab koolitus- ja testostufirma Trendline Analytics juht Eero Palm.
Värske uuring tõestab, et atraktiivne müügi- ja teeninduskeskkond parandab klienditeenindajate hoiakuid kordades ning ettevõtjail oleks kasulik sellega arvestada, kirjutab koolitus- ja testostufirma Trendline Analytics juht Eero Palm.
S&P 500 sulgus järjekordselt oma uuel rekordtasemel 5 433,74 punkti juures
Wall Street sulgus neljapäeval erisuunaliselt: S&P 500 tegi sel nädalal juba mitmendat korda juba oma ajaloo rekordi ning edenes +0,23%, Dow 30 langes -0,17% ning Nasdaq tõusis +0,34%.
Wall Street sulgus neljapäeval erisuunaliselt: S&P 500 tegi sel nädalal juba mitmendat korda juba oma ajaloo rekordi ning edenes +0,23%, Dow 30 langes -0,17% ning Nasdaq tõusis +0,34%.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikeettevõtjate esindaja loodab kliimaministeeriumile
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Adam Granti soovitused petturi sündroomist vabanemiseks
Kas ka sulle tundub, et oled oma töös ebapädev ja kohe on saabumas hetk, kus sind paljastatakse? Ameerika juhtimispsühholoog ja menukite autor Adam Grant räägib, et petturi sündroomist tuleks hoopis mõelda kui varjatud potentsiaali märgist: sulle tundub, et teised inimesed hindavad sind üle, aga palju tõenäolisemalt sa hoopis alahindad iseennast.
Kas ka sulle tundub, et oled oma töös ebapädev ja kohe on saabumas hetk, kus sind paljastatakse? Ameerika juhtimispsühholoog ja menukite autor Adam Grant räägib, et petturi sündroomist tuleks hoopis mõelda kui varjatud potentsiaali märgist: sulle tundub, et teised inimesed hindavad sind üle, aga palju tõenäolisemalt sa hoopis alahindad iseennast.
Veskimägi: aastal 2030 võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla miljard
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
EL kehtestab Hiina elektriautodele kaitsetollid
Euroopa Liit kehtestab Hiina elektriautodele juulist täiendava tollimaksu, mis suurema osa tootjate puhul küündib 38,1 protsendini auto hinnast.
Euroopa Liit kehtestab Hiina elektriautodele juulist täiendava tollimaksu, mis suurema osa tootjate puhul küündib 38,1 protsendini auto hinnast.
Põllumeestele antakse 19 miljonit toetust biometaani tootmiseks
Põllu- ja metsamajandusettevõtted saavad keskkonnainvesteeringute keskuselt (KIK) küsida toetust biometaani tootmiseks.
Põllu- ja metsamajandusettevõtted saavad keskkonnainvesteeringute keskuselt (KIK) küsida toetust biometaani tootmiseks.
Lindström kuritarvitas oma turgu valitsevat seisundit
Lindströmi tööriiete ja vahetusvaipade üürilepingu tingimused võivad olla konkurentsi piiravad, leidis järelevalvet teinud konkurentsiamet. Lindström nõustus kliendilepingu tingimusi muutma.
Lindströmi tööriiete ja vahetusvaipade üürilepingu tingimused võivad olla konkurentsi piiravad, leidis järelevalvet teinud konkurentsiamet. Lindström nõustus kliendilepingu tingimusi muutma.