• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Norman Aas Ansipil hambus enda hooletusest

  Prokuratuur sattus Reformierakonna esimehe ameti kõrvalt peaministri tööd tegeva Andrus Ansipi nüpeldada oma lühinägeliku ja läbimõtlematu käitumise pärast, leiab asepeatoimetaja Aivar Hundimägi.

  Pärast Tarmo Lausingu esimest nappi ülestunnistust Eesti Ekspressis tõttas prokuratuur teatama, et uurimist ei alustata, sest juhtum on aegunud. Sellise põhjenduse peale on tõesti õige küsida, et kust prokuratuur seda teab, kui pole isegi vaevaks võtnud Lausinguga kohtuda.
  Prokuratuuri mainele konflikt peaministriga kasuks ei tule. Uurijad peavad alati arvestama sellega, et neil on palju vaenlasi, kes üritavad nende mainet kahjustada. Prokuratuur selle riskiga ei arvestanud ja Ansipil tekkis hea võimalus kasutada Lausingu juhtumit kättemaksuks Silver Meikari juhtumi eest.
  Lausingu juhtumi puhul on kriminaalasja algatamata jätmisel tõenäoliselt mitu argumenti. Kindlasti teavad uurimisasutused avalikkusest paremini, kuidas erakondade varjatud rahastamine käib. Uurijatel on õnnestunud heita pilk nii Kesk- kui ka Reformierakonna arvutitesse. Tõenäoliselt polnud Lausingu jutus prokuratuurile midagi uut. Otsust avalikkusele põhjendades kasutas prokuratuur aga nõrka argumentatsiooni ning mängis sellega Ansipile trumbid kätte.
  Missuguseid punktivõite saavutas enne valimisi peaministri tumeda ülikonna Reformierakonna juhi kollase jope vastu vahetanud Ansip prokuratuuri materdades, loe tänase Äripäeva paberväljaandest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Keskerakonna valimisöine galerii: absoluutne enamus libises käest
Keskerakond oli südaöise seisuga absoluutset enamust Tallinna 79-liikmelises volikogus kaotamas, ehkki Mihhail Kõlvart tegi isikliku rekordi 27737 häälega.
Keskerakond oli südaöise seisuga absoluutset enamust Tallinna 79-liikmelises volikogus kaotamas, ehkki Mihhail Kõlvart tegi isikliku rekordi 27737 häälega.
Pika ajalooga veofirma lõpetab tegevuse: pojal keelasin transpordiärisse mineku ära
Aastakümneid transpordiäris tegutsenud ettevõtja Viido Laane otsustas oma firma Veopartner OÜ masinate mootorid seisma jätta ja äri kinni panna. „Sel tegevusel ei ole täna enam mingisugust mõistlikku mõtet,“ ütles ta.
Aastakümneid transpordiäris tegutsenud ettevõtja Viido Laane otsustas oma firma Veopartner OÜ masinate mootorid seisma jätta ja äri kinni panna. „Sel tegevusel ei ole täna enam mingisugust mõistlikku mõtet,“ ütles ta.