Birjo Must • 6. oktoober 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Hewlett-Packard kavatsetakse jagatada kaheks

Hewlett-Packardi juht Meg Whitman.  

Ameerika tehnoloogiagigant Hewlett-Packard kavatseb lahutada oma arvutite ja printerite ning tarkvarateenuste üksused.

Ettevõte peaks otsusest avalikult teatama juba selle nädala alguses, rääkisid välismeediale olukorraga kursis olevad inimesed, vahendab CNBC.Seda sammu on HP juhtkond juba mõnda aega kavandanud ning nõnda pole see analüütikutele ja investoritele üllatus.  Samuti on tehnoloogiamaailmas viimasel ajal tehtud palju eraldumisi, kuna levib arusaam, et kitsama fookusega ettevõtetel läheb paremini. Ka investorid on need sammud üldjuhul positiivselt vastu võtnud.Näiteks teatas e-kaubandushiid eBay möödunud teisipäeval, et eraldab firmast oma veebimaksete üksuse PayPal. Aktsionärid võtsid uudise rõõmuga vastu ning aktsia hind tõusis päevaga 7,5%.HP jaoks pole see aga esimene kord, mil niisugune uudis lauale käiakse. Juba 2011. aastal teatas firma, et plaanib oma arvutiüksuse eraldamist. Kuna toona hakkasid aktsionärid ettevõtet survestama, heideti plaan esialgu üle parda.2012. aastal hakati aga uue juhi Meg Whitmani käe all arvutitootmisega ühendama ka kasumlikumat printerite tootmist. Whitman peaks jääma mõlema ettevõtte juhiks.Uudise peale on HP aktsia kerkinud 2%, 35,2 dollarile.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt