• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hewlett-Packard kavatsetakse jagatada kaheks

  Hewlett-Packardi juht Meg Whitman.

  Ameerika tehnoloogiagigant Hewlett-Packard kavatseb lahutada oma arvutite ja printerite ning tarkvarateenuste üksused.

  Ettevõte peaks otsusest avalikult teatama juba selle nädala alguses, rääkisid välismeediale olukorraga kursis olevad inimesed, vahendab CNBC.Seda sammu on HP juhtkond juba mõnda aega kavandanud ning nõnda pole see analüütikutele ja investoritele üllatus.  Samuti on tehnoloogiamaailmas viimasel ajal tehtud palju eraldumisi, kuna levib arusaam, et kitsama fookusega ettevõtetel läheb paremini. Ka investorid on need sammud üldjuhul positiivselt vastu võtnud.Näiteks teatas e-kaubandushiid eBay möödunud teisipäeval, et eraldab firmast oma veebimaksete üksuse PayPal. Aktsionärid võtsid uudise rõõmuga vastu ning aktsia hind tõusis päevaga 7,5%.HP jaoks pole see aga esimene kord, mil niisugune uudis lauale käiakse. Juba 2011. aastal teatas firma, et plaanib oma arvutiüksuse eraldamist. Kuna toona hakkasid aktsionärid ettevõtet survestama, heideti plaan esialgu üle parda.2012. aastal hakati aga uue juhi Meg Whitmani käe all arvutitootmisega ühendama ka kasumlikumat printerite tootmist. Whitman peaks jääma mõlema ettevõtte juhiks.Uudise peale on HP aktsia kerkinud 2%, 35,2 dollarile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Pangaaktsiad ei suutnud Balti börsiindeksit tõusule viia
Täna taas plussis kaubelnud pangaaktsiate hoost jäi väheks, et kogu Balti börs tõusule viia.
Täna taas plussis kaubelnud pangaaktsiate hoost jäi väheks, et kogu Balti börs tõusule viia.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.