Päev börsil: Jaapani ralli jätkub

03. november 2014, 09:54
Keskpanga teade paiskas reedel Jaapani börsi seitsme aasta tippu.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141103/BORS/141109981/AR/0/AR-141109981.jpg

Aasia turud alustasid nädalat erisuunaliselt, kuid detsembri futuurilepingud reedavad, et läinud nädalal pööraselt rallinud ja täna riigipüha tõttu suletud Jaapani börs avaneb ka teisipäeval 4% kõrgemal.

Viimasel sessioonil kerkis Jaapani Nikkei aktsiaindeks 4,83%, pärast seda kui riigi keskpank teatas ootamatult et suurendab esimest korda pooleteise aasta jooksul keskpanga tugioste. Reedel USA dollari vastu 2,9% kaotanud Jaapani jeen langes täna hommikul taas 0,3%, kaubeldes seitsme aasta madalaimal tasemel.

Samal ajal kui Jaapani investorid on joovastuses, kukkus Honkongi Hang Seng indeks 0,43% ja Hiina Shanghai Composite indeks sulgus 0,41% kõrgemal. Hiina teenindussektori ostujuhtide indeks (PMI) kerkis kolme kuu kõrgeimale tasemele, 50,4 punktile.

Ülejäänud makronumbrid näitasid, et riigi teenindussektor kasv jääb 9 kuu madalalaimale tasemele, mil ametlik teenindussektori PMI 53,8 punktile võrreldes septembri 54 punktiga. Capital Economicsi analüütikute teatel on nõrkade numbrite taga jahenev sisenõudlus ja jätkuv kasvu aeglustumine.

Samal ajal pakkusid negatiivse üllatuse Austraalia majandusnäitajad, kus uute elamute ehitamine kukkus kuu baasi 11%. Analüütikud olid oodanud 1% suurust kukkumist. Austraalia dollar kukkus USA dollari vastu 1%, poole kuu madalaimale tasemele.

Täna on muu hulgas oodata HSBC ja Ryanairi, L'Oreali tulemusi ning makropoolelt eurotsooni töötleva tööstuse lõpliku ostujuhtide indeksit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. November 2014, 10:07
Otsi:

Ava täpsem otsing