• Jaga lugu:

  Autofirmad peatavad tarned Venemaale

  General Motors.Foto: Bloomberg

  Suured autofirmad on rubla järsu languse tõttu sunnitud peatama tarned Venemaale.

  „Rubla vahetuskursi kõikumise ja äririskide juhtimise tõttu otsustas General Motors praegu ajutiselt peatada tarned Venemaale 16. detsembri seisuga,” teatas GMi Opeli haru, mis vastutab Vene turu tarnete eest.
  Kõik Cadillacid, Opelid ja Chevrolet'd, mis olid enne 16. detsembrit ostetud lepingujärgsete hindadega, toimetatakse ostjatele kätte, vahendas Reuters.
  Lisaks GMile peatas tarned Venemaale ka India Tata Motorsile kuuluv Jaguar Land Rover. Volkswagenile kuuluv Audi teatas, et viivitab tarnetega ning võib tõsta hindu. BMW hakkas juba suvel enda automüüki suunama Venemaa asemel teistele tugevamatele turgudele ning tõstis samal ajal Venemaal hindu.
  Sel aastal on Venemaal registreeritud 11,6 protsenti vähem uusi autosid kui eelmisel aastal samal ajal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
USA aktsiaturud langesid enne suurfirmade tulemusi
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.