Juhan Lang • 22. jaanuar 2015 kell 7:46

Stefan Andersson naasis Tallinna börsile

Stefan Andersson on Tallinna börsi suhtes optimistlik.  Foto: Meeli Küttim

Mullu pea täielikult Tallinna börsilt taandunud rootslasest väikeinvestor Stefan Andersson on viimastel nädalatel ostnud juurde ehitusfirma Merko Ehituse aktsiaid ja soetanud positsioonid Tallink Grupis ning Olympic Entertainment Groupis.

„Ma olen viimastel nädalatel ostnud Merko, Tallinki ja Olympicu aktsiaid,“ kinnitas Andersson Äripäevale. „Mainitud ettevõtted on rahvusvaheliselt edukad ja hästi juhitud.“

Kui Äripäev mullu kevadel Anderssoni investeeringutest kirjutas, kuulus talle 33 425 euro väärtuses Merko aktsiaid. Tänase seisuga kuulub aastate eest Tallinna börsi aktiivseimate investorite ridadesse kuulunud investorile 21 388 Merko Ehituse aktsiat, turuhinnaga 163 618 eurot.

Et teised investeeringud on veel üsna värsked, nende täpset suurust Eesti Väärtpaberikeskuse börsiettevõtete aktsiaraamatutest ei leia. Andersson põhjendas Tallinna börsile naasmist euro suure langusega USA dollari vastu, mis omakorda tuleneb Euroopa Keskpanga suurenevast aktiivsusest majanduse ergutamisel.

„Praegu on huvitav algav uus Euroopa Liidu struktuurifondide rahastamisprogramm ja selle mõju Eestile,“ selgitas ta. „Veel on naftahinna krahh suure ekspansiivse mõjuga ja investeerimine huvitav, kuna Tallinna börsil on läinud nii halvasti võrreldes teiste börsidega. Ehk ühelt poolt tundub makrokeskkond praegu väga meeldiv, teisalt on Eestis kujunenud edukad ja ekspansiivsed ettevõtted, millesse saab börsi kaudu investeerida. Ja lõpuks muidugi on tootlus praegu väga madal pangahoiustel, samas kui mainitud ettevõtete dividendid loodetavasti püsivad enam-vähem.“

Sellest, kuidas Andersson mullu Tallinna börsilt taandus, saad pikemalt lugeda siit. Lisaks Anderssoni naasmisele on käesoleval nädalal Tallinna börsil märgata teisigi elumärke, mida on pikemalt kirjeldatud siin.

Hetkel kuum