Juhan Lang • 23. aprill 2015 kell 7:00

Kehvad uudised kergitasid aktsiaid

Maailma suuremad aktsiaturud on keskpankade stiimulite toel kenasti tõusnud.  Foto: EPA

Ehkki nii Jaapani kui ka Hiina töötleva tööstuse värsked aktiivsusindeksid jäid turu ootustele alla, süstisid nõrgad numbrid investoritesse usku, et mõlemale riigile kuluksid marjaks ära täiendavad keskpankade stiimulid ning Jaapani börs jätkas tõusu.

Hiina HSBC panga koostatud töötleva tööstuse aprillikuu PMI langes oodatud 49,6 punkti asemel 49,2 punktile. Uudised polnud paremad ka Jaapanis, kus aktiivsusnäitaja langes aprillis märtsi 50,3 punktilt 49,7 punktile.

Jaapani Nikkei kerkis 0,27% ja valdavalt plusspoolel kaubelnud Hiina Shanghai Composite indeks võttis suuna alla alles mõni minut enne turu sulgumist, langedes 0,15%. MSCI Asia Pacific Index tõusis 0,4% ja kaupleb kõrgeimal tasemel alates 2008. aasta algusest.

Tulemuste lummuses USA aktsiaturud jätkasid eile tõusu. Tänagi avaldavad kvartalitulemused suur hulk Euroopa ja USA börsifirmasid. Teiste seas on USAst oodata Procter & Gamble'i, PepsiCo, General Motorsi, Microsofti, Starbucksi, Amazon.com-i ja Google'i tulemusi ning Euroopast on oodata teiste seas Ericssoni, SEB ja Novartise tulemusi.

Hetkel kuum