Juhan Lang • 18. august 2015 kell 8:15

Morgan Stanley: naftaaktsiatel on suur tõusupotentsiaal

Foto: EPA

USA suurpanga Morgan Stanley peastrateeg Adam Parker rääkis Bloomberg TV-le antud intervjuus, et suhtub nafta hinna liikumisse optimistlikult ning näeb energiasektori aktsiatel juba tänavu suurt tõsupotentsiaali.

„Energiafirmade omamise loogika on väga lihtne: aktsiad on väga palju kukkunud,“ rääkis Parker. „Aasta eest oli Brent 100 (dollarit barrel – toim) peal ja inimesed panustasid tõusule. Nüüd on see 47 või mille iganes peal ja inimesed prognoosivad langust.“

Parkeri kinnitusel on see tavaliselt hea märk, et tõusule panustada. Ta tõdes, et nii mõnegi riigi toodang on kasvanud ja Hiina nõudlus jahenenud, ent sellegi poolest on arvamus kohutavalt negatiivne ja aktsiate hinnatasemed atraktiivsed, vihjates heale riski-tulu suhtele.

Naftaaktsiad peaks tema hinnangul olema siiski proportsioonis ülejäänud portfelliga ja mitte moodustama liiga suurt osakaalu.

Hetkel kuum