Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: turud rahunesid maha

  Usa turg rahunesFoto: EPA

  USA aktsiaturud muutusid pärast pöörast nädala algust rahulikuks. Standard & Poor’s 500 indeksi jaoks on augustist saamas halvim kuu alates 2012. aastast, vahendab Bloomberg.

  S&P500 indeks kallines 0,1 protsenti 1988 punktini. Indeks kolmapäeval ja neljapäeval suurima kahepäevase tõusu alates 2009. aasta märtsist. Dow Jonesi indeks odavnes 0,1 protsenti 16 643 punktini.
  „Turg võib olla lihtsalt väsinud,“ ütles investeerimisfirma Wilmington Trust investeerimisstrateeg Cam Albright. „Ehk ongi õige aeg veidi vähem traumaatilisemaks päevaks. Hinnad on teinud suuri kõikumisi mõlemas suunas – nüüd on kauplejad võtnud hingetõmbepausi.“
  S&P500 kauples täna kitsaimas kauplemisvahemikus kahe nädala jooksul. Indeksi 0,4protsendiline tõus sellel nädalal maskeerib volatiilse perioodi, mil turud kukkusd üks päev 4 protsenti, aga tõusid teine päev jälle sama palju. Viimaste päevade tõusule on kaasa aidanud USA majanduskasvu andmed, mis näitasid, et maailma suurim majandus kasvas teises kvartalis 3,7 protsenti.
  „Volatiilsus aktsiaturgudel ei ole veel otsa saanud,“ ütles Andrew Brenner National Alliance Capital Marketsist. „Ma arvan, et kõige hullem on möödas. Aga kas me oleme metsast väljas? Ei – volatiilsust tuleb veel.“
  Toornafta hind oli ka täna tõusuteel. WTI kallines 6 protsenti ja Brent tõusis 5 protsenti. Kumbki maksis päeva lõpuks 45,26 ja 49,92 dollarit barrelist. Eile tegid nafta hinnad kuue aasta suurima kallinemise. Kulla hind kasvas ühe protsendi võrra 1133 dollarini untsist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vandeadvokaat ühistranspordist: alarahastuse vältimine on riigi vastutus
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
SAF Tehnika kasum kasvas aastaga poole võrra
Riia börsil noteeritud sidetehnikatootja SAF Tehnika teenis juunis lõppenud majandusaastal aktsia kohta 2,01 eurot kasumit, mis on 53% enam kui eelmisel majandusaastal.
Riia börsil noteeritud sidetehnikatootja SAF Tehnika teenis juunis lõppenud majandusaastal aktsia kohta 2,01 eurot kasumit, mis on 53% enam kui eelmisel majandusaastal.
Reaalajas börsiinfo
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Poolaasta maksutulu kasvas 16%
2022. aasta esimese kuue kuuga tasuti maksu- ja tolliametile 5,62 miljardit eurot makse, mida on eelmise aastaga võrreldes 16 protsenti rohkem.
2022. aasta esimese kuue kuuga tasuti maksu- ja tolliametile 5,62 miljardit eurot makse, mida on eelmise aastaga võrreldes 16 protsenti rohkem.
Välisturistid kulutasid Eestis rohkem kui eestlased välismaal
Välisturistid kulutasid Eestis teises kvartalis 320 miljonit eurot, Eesti elanikud jätsid välismaale samal ajal 265 miljonit eurot, on välja arvutanud Eesti Pank.
Välisturistid kulutasid Eestis teises kvartalis 320 miljonit eurot, Eesti elanikud jätsid välismaale samal ajal 265 miljonit eurot, on välja arvutanud Eesti Pank.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.