Juhan Lang • 28. august 2015 kell 7:00

Pro Kapitali käive kasvas, kahjum kahanes

Pro Kapital Grupi juhatuse liige Allan Remmelkoor.  Foto: Andras Kralla

Pro Kapitali teise kvartali puhaskahjum oli 0,4 miljonit eurot, kahanedes mullusega võrreldes rohkem kui 63% võrra.

Börsifirma käive oli teises kvartalis ligi 6,76 miljonit eurot, kerkides läinud aasta sama perioodiga võrreldes pea 146% jagu. Kontserni 2015. aasta kuue kuu kogukäive oli 9,9 miljonit eurot, suurenedes võrdlusperioodi suhtes 67% võrra.

Ärikahjum vähenes kuue kuu jooksul võrdlusperioodi suhtes 0,8 miljoni euro võrra (63%) ning moodustas kahjumi 0,4 miljonit eurot. Puhaskahjum vähenes kuue kuu jooksul võrdlusperioodi suhtes 0,4 miljoni euro võrra (19%), moodustades kahjumi 1,6 miljonit eurot.

Teises kvartalis alustati T1 kaubandus- ja meelelahutuskeskuse ehitustöödega Tallinnas, mis on ettevõtte suurim ühes järgus tehtav arendusprojekt. ASiga Merko Ehitus Eesti sõlmitud ehistulepingu maksumus on ilma käibemaksuta ligikaudu 70 miljonit eurot.

Vahearuande avaldamise ajaks on Pro Kapitali teatel lepingutega kaetud üle 55% üüritavast pinnast ning aktiivsed läbirääkimised on käimas paljude kodu- ja välismaiste kaubandusettevõtetega. Ettevõte jätkas samuti kahe arendusprojekti ehitustöödega – Šaltiniu Namai elukvartalis Vilniuses ning Tondi Elukvartalis Tallinnas.

Aruandeperioodil ning selle järgselt viis Pro Kapital läbi kaks tagatud, ennetähtaegse lunastamise õigusega ja fikseeritud intressimääraga võlakirjade emiteerimise etappi kutselistele investoritele, mille jooksul märkisid investorid kokku 134 võlakirja koguväärtusega ligikaudu 13,5 miljonit eurot.

Alates juulikuust on võlakirjad noteeritud ka Nasdaq Stockholmi börsil. Emissioonist laekuvate vahenditega finantseeritakse peamiselt ettevõtte arendusprojekte.

Hetkel kuum