Mait Kraun • 4. september 2015 kell 7:50

Turulanguse ennustaja: kukkumine jätkub

Börsigraafik.  Foto: EPA

Investeerimisfirma Nomura paljujälgitud strateeg Bob Janjuah usub, et S&P500 indeks langeb lühiajaliselt tõenäoliselt veel 10-15 protsenti, vahendab CNBC.

See aga sunnib Föderaalreservi tema sõnul tegutsema ja 2016. aastal alustatakse uue stimuleerimisprogrammiga.

„Kui S&P500 indeks oli 2100 punkti peal, siis ma arvasin, et kolmanda ja neljanda kvartali vahepeal oleme jõudnud juba 1700 punktini,“ ütles Janjuah. „Nüüd on osa langusest ära toimunud ja ma arvan, et kukkumine jätkub.“

S&P500 indeks on USA tähtsaim aktsiaindeks. See sulgus neljapäeval 1951 punktil. August oli indeksi jaoks halvim kuu alates 2012. aasta maist. Turgudel on hirmu tekitanud Hiina kasvu aeglustumine ka Föderaalreservi plaan intressimäärasid tõsta.

Janjuah ütles juulis, et „välklangus“ on vältimatu. Ta ütles, et tõenäoliselt läheb tema ennustus täide, vaatamata sellele, et ajastus ei olnud täiesti täpne. Samuti arvab ta, et USA võlakirjade tootlus kukub järgmise kuue nädala jooksul 1,80 protsendini. Praegu on tootlus 2,17 protsendi juures.

Hetkel kuum