Birjo Must • 15. september 2015 kell 7:45

Langus Hiina börsil süveneb

Hiina aktsiad langesid täna taas.   Foto: EPA

Kui Euroopa aktsiad on täna hommikul esimest korda tõusuteel, siis Hiinas ja USAs olukord nii roosiline pole.

Stoxx Europe 600 indeks tõusis hommikul Londonis 0,4%, 354,91 punktile. Viimase kolme päeva jooksul on indeks langenud 2,8%, kuna investorid on mures USA Föderaalreservi intressimäärade otsuse pärast, mis peaks selguma neljapäeval. Maaklerid peavad intressimäärade tõusu vähe tõenäoliseks.

Kõige paremini on täna läinud autofirmade aktsiatel, kuna andmed näitasid, et Euroopa automüük kasvas möödunud kuul 12%. Tõusjate hulgas on näiteks Volkswagen, Daimler ja Peugeot Citroen.

Aasias aga täna meeleolu just kõige positiivsem pole. Hiina aktsiad langesid juba teist päeva ja Shanghai Composite indeks kukkus 3,5%. Langust vedasid toorainetootjad ja tehnoloogiafirmad. Ka Hongkongi Hang Seng indeks kukkus 0,3%.

Eile langesid ka USA börsidel aktsiad, kuna ootusärevus on suureks kasvanud. Standard & Poor’s 500 indeks kukkus 0,4 protsenti 1953 punktini. Eelmisel nädalal tõusis indeks 2,1 protsenti. Dow Jones odavnes samuti 0,4 protsenti ja oli päeva lõpuks 16 370 punktil. Nasdaq Composite kukkus 0,3 protsenti.

Nafta hinnad liiguvad täna erinevas suunas. Brenti nafta langes eile ning barrel maksab täna 46,32 dollarit. WTI nafta hind on veidi tõusnud ning barrel maksab 44,22 dollarit.

Hetkel kuum