Mait Kraun • 7. oktoober 2015 kell 11:30

Tesco: deflatsioonioht süveneb

Tesco  Foto: EPA

Wal-Marti järel maailma suuruselt teine jaemüüja teatas, et sektori deflatsioonioht on märkimisväärne, vahendab CNBC.

„Aasta lõpus deflatsioon süveneb,“ ütles Tesco tegevjuht Dave Lewis, kes töötas varem Unileveris.

Ettevõtte müük Suurbritannias kukkus tänavu esimesel poolaastal mullusega võrreldes 1,1 protsendi võrra. Tegevuskasum vähenes poole võrra, 354 miljonile naelale.

„Praegune olukord on väga erinev ärist, millega ma eelmise aasta septembris liitusin,“ ütles Lewis reporteritele. Ta lisas, et jaemüüja teeb ettevõttes ümberkorraldusi ja teisel poolaastal on oodata olukorra paranemist.

Suurbritannia suurima jaemüügiketi Tesco suhtes algatati juurdlus, kuna ettevõte teatas eelmisel aastal, et on esimese poolaasta puhaskasumiga liialdanud - nad väitsid, et see oli 250 miljonit naela. Raamatupidamisskandaali tõttu on Tesco turuväärtus aastaga vähenenud rohkem kui 20 protsendi võrra.

Hetkel kuum