• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tesco teeb hoolega kärpeid, aktsia rallib

  Tesco juhtkond viib sel aastal läbi suuri kärpeid. Foto: EPA

  Suurbritannia kaubandusketi Tesco aktsia teeb täna börsil rallit hoolimata sellest, et jõuludeaegne müük kukkus ja investoritele jäetakse maksmata ka aasta viimased dividendid.

  Täna teatas ettevõte, et poodide jõuluaegne käive kukkus 0,3%. Samuti öeldi, et majandusaasta viimased dividendid jäetakse maksmata. Sellegipoolest rallib aktsia juba üle 7%.
  Siiski on viimasel ajal konkurentsiga hädas olnud ettevõtte tulemused hakanud paranema võrreldes 5,4% langusega teises kvartalis. Tesco rõhutas ka seda, et veebimüük ning värske toidu ja üldine kaubanduse sektor on koduturgudel paranenud.
  Ka analüütikud prognoosisid Tescole jõuluperioodiks palju hullemaid tulemusi. „Kolmandas kvartalis on aset leidnud laiaulatuslik paranemine, millele andis hoogu juurde jõuluaegne tulemus,“ teatas firma juht Dave Lewis aruandes.
  „Peame läbi viima raskeid muutusi ja ma olen teadlik, et nende muutused avaldavad märkimisväärset mõju ka meie investoritele,“ lisas ta dividendidele viidates.
  Firma teatas ühtlasi ka uue juhi määramisest oma Suurbritannia ja Iirimaa ärile ning 43 kaupluse sulgemisest. Sel aastal loodetakse saavutada 250 miljoni naelane kokkuhoid.
  Tesco aktsia on täna Londoni börsil tõusnud 7,15% ja maksab hetkel 195 Briti naela penni.  
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Dow ja S&P 500 tõusid uute rekorditeni
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.