Rainer Saad • 8. oktoober 2015 kell 7:50

GoPro aktsia sukeldus

GoPro  Foto: epa

Kaameratootja GoPro aktsia kukkus eile Nasdaqil 8 protsenti, kuna Morgan Stanley kärpis ettevõtte aktsia hinnasihti peaaegu poole võrra.

Morgan Stanley langetas GoPro aktsia hinnasihi 62 dollarilt 35 dollarile. Aktsia reageeris sellele 8protsendilise langusega, kuid kauplemispäeva lõpuks vähenes langus 4,3 protsendile ning aktsia sulgus 29,33 dollaril, kirjutas Bloomberg.

Aktsia hinnasihti langetati, sest ettevõte ei ole oma videotarkvara piisavalt kiiresti täiendanud ning seetõttu võib GoPro jääda konkurentsis alla nutitelefonide videoarendustele. „Kasv võib aeglustuda ja langeda samale tasemele, kus on ülejäänud digitaalkaamerate turg,“ kirjutasid Morgan Stanley analüütikud.

GoPro on alates eelmise aasta septembri tipust kukkunud ligi 70 protsenti. Samas on aktsia hind 20 protsenti üle IPO hinna.

Hetkel kuum