Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kaubamaja kasum tegi korraliku tõusu

  Allahindlused Tallinna Kaubamajas.Foto: Meeli Küttim, Äripäev

  Tallinna Kaubamaja käive kasvas kolmandas kvartalis aastaga ligi 5% ja kasum tegi samal ajal ligi 20% hüppe.

  Börsifirma käive ulatus kolmandas kvartalis 139,8 miljonile eurole, mis on 4,9% enam kui aasta eest samal ajal. Puhaskasum oli kolmandas kvartalis 6,7 miljonit eurot ja see kasvas aastaga 19,9%.
  Soojad ilmad avaldasid mõju
  Tallinna Kaubamaja teatel iseloomustas kolmanda kvartali müügitulemusi ebaühtlane tarbimine kuude lõikes. „Augustis viimaks Eestisse saabunud suvi kutsus kliendid randa ning moekaupade soetamine jäi tahaplaanile. Soojade ilmade jätkumisel septembris sügishooaja kaupade ostuga kolmandas kvartalis algust ei tehtudki,“ märgiti börsiteates.
  Stabiilsemat ja tugevamat müügikasvu näitas supermarketite segment, mida toetas Viimsis uue Selveri kaupluse avamine kvartali keskel. Selle segmendi kolmanda kvartali müügitulu oli 97,1 miljonit eurot ning see kasvas aastaga 4,5%. Maksueelne kasum ja puhaskasum olid samal ajal 3,3 miljonit eurot, kasvades 7,4%.
  Jõulise müügikasvuga rõõmustas firma teatel ka autokaubanduse segment, kus võideti mitmeid fleet müügi tellimusi. Selle segmendi kolmanda kvartali 17,3 miljoni euro suurune müügitulu ületas aasta varasemat müügitulu 13,6%. Puhaskasum oli 1,3 miljonit eurot ja see kasvas aastaga 17,7%.
  Tööjõukulud kasvavad
  Positiivne oli see, et varem karmides konkurentsioludes turgu kaotanud jalatsikaubandussegmendi müügilangus kolmandas kvartalis pidurdus. Kolmandas kvartalis oli segmendi müügitulu 3,2 miljonit eurot, kahanedes võrreldes 2014. aasta sama perioodiga 4,6%. „Müügitulu langus kolmandas kvartalis küll pidurdus, ent käive jäi oodatud tasemest siiski allapoole erakordselt sooja augusti tõttu, mis võimaldas tarbijal sügiskaupade ostu edasi lükata,“ teatas firma.
  Olulise mõjuga kulugrupiks on ettevõttes jätkuvalt tööjõukulud, mis kasvasid kolmandas kvartalis 8,8%. Firma teatel tõstis seda töötajate arvu kasv, mis tekkis seoses uue Selveri kauplusega. Samuti kasvas mõõdukalt keskmine palk. Eelnevatest kvartalitest veidi kiiremat kasvu näitas mitmesuguste tegevuskulude kasv, mis sisaldas uue kaupluse avamisega seotud ühekordseid kulusid, märgiti aruandes.
  Aktsia teinud korraliku tõusu
  Ettevõtte tänavu üheksa esimese kuu käive oli 402,6 miljonit eurot ja see kasvas aastaga 3,3%. Kontserni puhaskasum oli samal ajal 11,4 miljonit eurot, mis ületab eelmise aasta sama perioodi puhaskasumit 10,5% võrra. Puhaskasumit mõjutas dividendimakse, millelt tänavu üheksa kuuga maksti tulumaksu 3,9 miljonit eurot. Aasta varem maksti tulumaksu summas 2,4 miljonit eurot.
  Tallinna Kaubamaja Grupi aktsia on Tallinna börsil sel aastal tõusnud 20%, 6,1 eurole.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
"Tunnen, et on vaja telefon kätte võtta... ja kukun jälle töösse!"
Miks juhtub nii, et inimesed on pidevalt ühenduses tööga, millised on tagajärjed ja kuidas ennast tööst lahti haakida, kirjutavad organisatsiooniuurijad Anne Reino, Alo Treial ja Maria Murumets Äripäeva essees.
Miks juhtub nii, et inimesed on pidevalt ühenduses tööga, millised on tagajärjed ja kuidas ennast tööst lahti haakida, kirjutavad organisatsiooniuurijad Anne Reino, Alo Treial ja Maria Murumets Äripäeva essees.
Ferrari kutsub tagasi 23 000 sõidukit
Itaalia autotootja Ferrari kutsub tagasi 23 555 sõidukit, sest kahtlustab paljudel mudelitel viga pidurites, vahendab ajakiri Car and Driver.
Itaalia autotootja Ferrari kutsub tagasi 23 555 sõidukit, sest kahtlustab paljudel mudelitel viga pidurites, vahendab ajakiri Car and Driver.
Reaalajas börsiinfo
Raadiohitid: ostuidee karuturul ja tippjuhtimise vähem nähtav pool
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Nädala lood: suures skeemis paljastati Eesti firma, elekter kallineb hoogsalt edasi
Selle nädala olulisematest sündmustest tasub esile tuua üks rahvusvaheline skeem, mille paljastamisel tuli esile ka Eesti firma. Lisaks ei saanud mööda energeetikast, sest tuleval talvel ähvardab elektri hind tõusta selgelt kõrgemale, kui oli suvine hinnatipp.
Selle nädala olulisematest sündmustest tasub esile tuua üks rahvusvaheline skeem, mille paljastamisel tuli esile ka Eesti firma. Lisaks ei saanud mööda energeetikast, sest tuleval talvel ähvardab elektri hind tõusta selgelt kõrgemale, kui oli suvine hinnatipp.
Paar miljonit kilo maasikaid mädaneb Soomes põllule
Ukraina sõja põhjustatud tööjõuprobleem on peapõhjus, miks hulk maasikaid Soomes põllule on jäänud, kohati on ka vihmad maasikakorjamist takistanud, kirjutab Yle uudisteportaal.
Ukraina sõja põhjustatud tööjõuprobleem on peapõhjus, miks hulk maasikaid Soomes põllule on jäänud, kohati on ka vihmad maasikakorjamist takistanud, kirjutab Yle uudisteportaal.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.