Mait Kraun • 29. oktoober 2015 kell 13:00

"Fedi manööver paneb dollari tugevnema"

USA dollar  Foto: Scanpix

USA dollar hakkas pärast Föderaalreservi teadaannet tugevnema. Keskpank lükkas intressimäärade tõstmise edasi, kuid vihjas, et detsember pole välistatud, vahendab CNBC.

Üks valuutakaupleja arvab, et dollar jätkab nüüd tugevnemist. „Föderaalreservi teadaanne toetab vägagi dollari tugevnemist,“ ütles Boris Schlossberg BK Asset Managmentist.

Dollariindeks tugevnes eile 0,9 protsenti. Täna on dollarindeks langenud 0,16 protsenti 97,405 punktini.

Schlossberg usub, et eilne teadaanne suurendas võimalust, et intresse tõstetakse just detsembris. Paljud on viidanud asjaolule, et Föderaalreserv ei maininud enam muret „globaalmajanduse ja finantsturgude arengu“ pärast. Keskpank võimendas hoopis oma varasemaid ütlusi, mille kohaselt hinnatakse peamiselt tööturu arengut ja inflatsiooni.

„Detsembrikuise intressimäärade tõusu tõenäosus on kõvasti tõusnud,“ ütles Schlossberg. Ta lisas, et põhinäitajate poolest pole intresside tõstmine tegelikult õigustatud. „Inflatsiooni ei ole ja majanduses on korralagedus.“

Sellest johtuvalt arvab valuutakaupleja, et detsembrikuine tõstmine saab olema ühekordne ja pigem ajendatud poliitilisest survest kui majanduslikust reaalsusest. „Seega dollar hakkab vaikselt, mitte kiiresti tõusma.“

Hetkel kuum