Olavi Teppan • 1 märts 2016

Barclays kahjumis, aktsia kukub

Barclays pank Londonis  Foto: Reuters/Scanpix

Suurbritannia pank Barclays teatas täna 394 miljoni naela suurusest aastakahjumist ja edasistest restruktureerimiskavadest.

Barclays plaanib lihtsustada ettevõtte struktuuri, jättes alles kaks segmenti: Briti jaepanga ja rahvusvahelise investeerimispanga. Aasias tõmmatakse tegevust koomale ja osalusest Aafrika pangandusäris Barclays Africa Groupi kaudu kavatsetakse kahe-kolme aasta jooksul väljuda.

„Barclays seab sihiks keskenduda oma tugevale positsioonile Atlandi-üleses jae- ja investeerimispanganduses,“ ütles pressiteates ettevõtte tegevdirektor James E. Staley. „Jätkame oma geograafilise jalajälje optimeerimist, et parandada tootlust ja tugevdada bilanssi.“

„Eesmärk on vähendada teisejärgulisi varasid, et lihtsustada Barclaysi ärimudelit,“ kommenteeris Staley uudistekanalile CNBC. „Samuti peavad minevikku jääma manipuleerimisjuhtumid ja kohtuasjad.“

„Toimetulek madalate või negatiivsete intressimääradega on finantssektorile suur väljakutse,“ märkis ta, kuid pidas tulevikuväljavaateid headeks, märkides, et 2016. aastaks ei ole suuremaid laenude mahakandmisi oodata.

2014. aastal sai Barclays puhaskahjumit 174 miljonit naela. Dividendi maksis pank 2015. aastal 6,5 penni aktsia kohta, kuid selleks aastaks teatati dividendimäära langetamisest 3 pennini aktsiast.

Barclaysi aktsia hind on täna Londoni börsil kukkunud üle 10%.

Hetkel kuum