13. mai 2016 kell 20:29

Börs: kolmas langusnädal järjest

New Yorgi börs  Foto: EPA

USA aktsiaturud olid täna languses, sest suuremate jaemüügifirmade kvartalitulemused olid kehvad, vahendab Bloomberg.

Tarbimine on USAs väga tugev. Vaatamata sellele olid täna jaemüügifirmad suurimate kaotajate seas. Nordstrom Inc ja J.C Penney teatasid oodatust kehvematest tulemustest. Ka pangandus- ja naftasektor olid languses.

Standard & Poor’s 500 indeks odavnes 0,9 protsenti 2046 punktini – indeks on langenud juba kolm nädalat järjest. Täna jõudis S&P 500 ka allapoole 50 päeva keskmist hinda.

„Võiks arvata, et jaemüügi numbrid ei lase turgudel niimodi langema hakata nagu eelmistel nädalatel,“ ütles investeerimisfirma Themis Tradingu aktsiastrateeg Mark Kepner. „Praegu on turgudel aga teised probleemid. Iga kord kui me jõuame 2100 punkti tasemeni [S&P 500 puhul], siis jääb indeks toppama. Üleüldiselt pole ka kvartalitulemused head olnud.“

Tulemuste hooajal on ootusi petnud nii Apple, Microsoft, Alphabet kui ka mitmed teised suured ettevõtted. Praegu on tulemuste hooaeg vaikselt läbi saamas ning analüütikud prognoosivad, et kokkuvõttes vähenesid S&P 500 ettevõtete kasumid 7,4 protsendi võrra.

WTI toornafta langes täna 0,9 protsenti ja Brent kaotas 0,6 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 46,27 ja 47,78 dollarit. Kulla hind tõusis 0,8 protsenti 1273 dollarini untsist.

Hetkel kuum