Mait Kraun • 10 juuni 2016

Börs: hirm koputab jälle aktsiaturgude uksele

New Yorgi börs  Foto: EPA

Aktsiaturud üle maailma olid täna langemas, sest investorid hindavad sisse Brexitit ning teisi riske, vahendab Bloomberg.

Briti nael langes ning aktsiad kukkusid teist päeva järjest. Nimelt selgus uuest arvamusküsitlusest, et suurem osa brittidest on Euroopa Liidust lahkumise poolt. USA, Jaapani ja Saksamaa 10-aastaste võlakirjade tootlused langesid. Nafta hind langes.

„Asjad on muutumas koledamaks,“ ütles investeerimisfirma Themis Tradingu aktsiakaupleja Mark Kepner. „Välja tuli järjekordne Brexiti küsitlus, mis pani aktsiaturud kukkuma. Järgmisel nädalal toimub Föderaalreservi kohtumine ning Suurbritannia saatus otsustatakse vähem kui kahe nädala pärast.“

MSCI Maailma Aktsiate indeks langes täna 1,5 protsenti, mis on suurim kukkumine alates 8. veebruarist.

Standard & Poor’s 500 indeks odavnes 0,9 protsenti 2096 punktini. Dow Jonesi indeks langes 0,7 protsenti ja lõpetas päeva 17 865 punktil. Langust juhtisid pangad ja energiafirmad. Volatiilsusindeks tegi suurima tõusu alates jaanuarist.

Euroopas kukkus Stoxx 600 indeks 2,4 protsenti – tegemist on kolmanda järjestikuse päevaga, mil indeks odavneb. 600 ettevõtte aktsiast langesid lausa 586.

Nii WTI kui ka Brenti toornafta hinnad langesid 3 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 49,1 ja 50,4 dollarit. Kulla hind tõusis 0,3 protsenti 1276 dollarini untsist.

Hetkel kuum