Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA aktsiaturgude kiire langus jätkus

  New Yorgi börsFoto: EPA

  Ka USA aktsiaturud alustasid päeva suure langusega, sest Brexit mõjutab jätkuvalt maailma turge, vahendab CNN Money.

  Standard & Poor’s 500 indeks langes täna 1,9 protsenti 2000 punktini ja jõudis madalaima tasemeni alates märtsist. Dow Jonesi indeks kukkus 1,5 protsenti ja lõpetas päeva 17 140 punktil. Reedel langes indeks 610 punkti. Tegemist on suurima kahepäevase langusega alates 2015. aasta augustist, mil turgudel tekkis paanika Hiina majanduse aeglustumise ja jüaani devalveerimise tõttu. Ka Euroopa turud on jätkuvalt surve all.
  „Ebakindlust, mis on seotud Suurbritannia majanduse ja poliitilise maastiku väljavaatega, on õigustatud,“ ütles Societe Generale strateeg Kit Juckes. „Ebakindlus on Suurbritannia majanduse ja naela jaoks väga halb.“
  Riskantsemad varad on alates reedest surve all olnud, sest Suurbritannia otsus lahkuda Euroopa Liidust taaselustas mured globaalse majanduse pärast. Globaalselt on aktsiaturud kahe päevaga kaotanud 4 triljonit dollarit oma väärtusest.
  "Praegu on tugevamad kommunaalfirmad ja telekomid. Seega on näha, et investorid vähendavad riske ja ostavad turvalisemaid aktsiaid ja varasid," ütles investeerimisfirma OakBrook Investmentsi investeeringute juht Peter Jankovskis. "Majanduslikult kõige haavatavamad sektorid on võtnud vastu suurima löögi. Sinna hulka kuuluvad näiteks materjalitootjad, energiafirmad ja tööstusettevõtted."
  Aasia turgudel oli olukord täna veidi parem. Jaapani Nikkei indeks, mis langes reedel ligi 8 protsenti, kallines 2,4 protsenti. Hiina Shanghai Composite indeks tõusis 1,5 protsenti 2895 punktini.
  Eelmise nädala neljapäeval toimunud referendumil otsustasid britid Euroopa Liidust lahkuda. See pani aktsiaturud üle maailma järsult langema.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.