USA aktsiaturgude kiire langus jätkus

27. juuni 2016, 20:00
New Yorgi börs
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160627/BORS/160629803/AR/0/AR-160629803.jpg

Ka USA aktsiaturud alustasid päeva suure langusega, sest Brexit mõjutab jätkuvalt maailma turge, vahendab CNN Money.

Standard & Poor’s 500 indeks langes täna 1,9 protsenti 2000 punktini ja jõudis madalaima tasemeni alates märtsist. Dow Jonesi indeks kukkus 1,5 protsenti ja lõpetas päeva 17 140 punktil. Reedel langes indeks 610 punkti. Tegemist on suurima kahepäevase langusega alates 2015. aasta augustist, mil turgudel tekkis paanika Hiina majanduse aeglustumise ja jüaani devalveerimise tõttu. Ka Euroopa turud on jätkuvalt surve all.

„Ebakindlust, mis on seotud Suurbritannia majanduse ja poliitilise maastiku väljavaatega, on õigustatud,“ ütles Societe Generale strateeg Kit Juckes. „Ebakindlus on Suurbritannia majanduse ja naela jaoks väga halb.“

Riskantsemad varad on alates reedest surve all olnud, sest Suurbritannia otsus lahkuda Euroopa Liidust taaselustas mured globaalse majanduse pärast. Globaalselt on aktsiaturud kahe päevaga kaotanud 4 triljonit dollarit oma väärtusest.

"Praegu on tugevamad kommunaalfirmad ja telekomid. Seega on näha, et investorid vähendavad riske ja ostavad turvalisemaid aktsiaid ja varasid," ütles investeerimisfirma OakBrook Investmentsi investeeringute juht Peter Jankovskis. "Majanduslikult kõige haavatavamad sektorid on võtnud vastu suurima löögi. Sinna hulka kuuluvad näiteks materjalitootjad, energiafirmad ja tööstusettevõtted."

Aasia turgudel oli olukord täna veidi parem. Jaapani Nikkei indeks, mis langes reedel ligi 8 protsenti, kallines 2,4 protsenti. Hiina Shanghai Composite indeks tõusis 1,5 protsenti 2895 punktini.

Eelmise nädala neljapäeval toimunud referendumil otsustasid britid Euroopa Liidust lahkuda. See pani aktsiaturud üle maailma järsult langema.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. June 2016, 20:00
Otsi:

Ava täpsem otsing