• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: muljetavaldav nädal turgudel

  New Yorgi börsFoto: Bloomberg

  Standard & Poor’s 500 lõpetas neli päeva kestnud tõusu, mis viis indeksi ka rekordini. Üleüldiselt oli maailma aktsiaturgudel muljetavaldav nädal, vahendab Bloomberg.

  S&P 500 lõi esmaspäevast kuni neljapäevani iga päev uusi rekordeid. Täna tegi indeks väikse languse, aga tõus on olnud kolme nädala jooksul 8 protsenti. Ka Euroopa aktsiate võidujada katkes, sest Prantsusmaad tabas järjekordne terrorirünnak.
  Arenevate turgude aktsiad kallinesid juba seitsmendat päeva järjest ja jõudsid kõrgeima tasemeni alates novembrist. USA 10aastaste võlakirjade tootlus tõusis viie päevaga 23 baaspunkti võrra. Kulla hind oli sellel nädalal languses. Viimati tegi kollane metall nädalase languse mais.
  Investorid ostavad usinalt aktsiaid
  Globaalsete aktsiaturgude väärtus on alates 27. juunist tõusnud 6,4 triljoni dollari võrra. Investorid on usinalt aktsiaid ostnud, sest spekuleeritakse, et keskpangad lõdvendavad oma rahapoliitikat veelgi. USAst ja ka Hiinast on tulnud positiivseid majandusandmeid.
  Paljulubavalt on alanud ka tulemuste hooaeg. Nii JPMorgan kui ka Alcoa ületasid analüütikute prognoose. Citigroup teatas täna oma tulemused, mis olid samuti üle ootuste head.
  „Globaalsetel turgudel on olnud väga muljetavaldav nädal,“ ütles investeerimisfirma JonesTradingu strateeg Yousef Abbasi. „Oleme saanud paremaid majandusandmeid, mis on aktsiad tõusma ja võlakirjad langema pannud.“
  S&P 500 indeks langes 0,1 protsenti 2161 punktini. Dow Jonesi indeks tõusis 0,1 protsenti ja jõudis uue rekordini.
  WTI toornafta tõusis täna 0,6 protsenti ja Brent lisas 0,5 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 45,97 ja 47,60 dollarit. Kulla hind langes 0,2 protsenti 1332 dollarini untsist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.