Mait Kraun • 15. juuli 2016 kell 20:27

Börs: muljetavaldav nädal turgudel

New Yorgi börs  Foto: Bloomberg

Standard & Poor’s 500 lõpetas neli päeva kestnud tõusu, mis viis indeksi ka rekordini. Üleüldiselt oli maailma aktsiaturgudel muljetavaldav nädal, vahendab Bloomberg.

S&P 500 lõi esmaspäevast kuni neljapäevani iga päev uusi rekordeid. Täna tegi indeks väikse languse, aga tõus on olnud kolme nädala jooksul 8 protsenti. Ka Euroopa aktsiate võidujada katkes, sest Prantsusmaad tabas järjekordne terrorirünnak.

Arenevate turgude aktsiad kallinesid juba seitsmendat päeva järjest ja jõudsid kõrgeima tasemeni alates novembrist. USA 10aastaste võlakirjade tootlus tõusis viie päevaga 23 baaspunkti võrra. Kulla hind oli sellel nädalal languses. Viimati tegi kollane metall nädalase languse mais.

Investorid ostavad usinalt aktsiaid

Globaalsete aktsiaturgude väärtus on alates 27. juunist tõusnud 6,4 triljoni dollari võrra. Investorid on usinalt aktsiaid ostnud, sest spekuleeritakse, et keskpangad lõdvendavad oma rahapoliitikat veelgi. USAst ja ka Hiinast on tulnud positiivseid majandusandmeid.

Paljulubavalt on alanud ka tulemuste hooaeg. Nii JPMorgan kui ka Alcoa ületasid analüütikute prognoose. Citigroup teatas täna oma tulemused, mis olid samuti üle ootuste head.

„Globaalsetel turgudel on olnud väga muljetavaldav nädal,“ ütles investeerimisfirma JonesTradingu strateeg Yousef Abbasi. „Oleme saanud paremaid majandusandmeid, mis on aktsiad tõusma ja võlakirjad langema pannud.“

S&P 500 indeks langes 0,1 protsenti 2161 punktini. Dow Jonesi indeks tõusis 0,1 protsenti ja jõudis uue rekordini.

WTI toornafta tõusis täna 0,6 protsenti ja Brent lisas 0,5 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 45,97 ja 47,60 dollarit. Kulla hind langes 0,2 protsenti 1332 dollarini untsist.

Hetkel kuum