Pille Ivask • 2. august 2016 kell 7:45

Buffett: ahv oleks Donald Trumpist äris edukam

Warren Buffett  Foto: epa

Miljardär Warren Buffett, kes osales eile Hillary Clintoni kampaaniaüritusel, seadis tugevalt kahtluse alla, kas vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump ikka on õige ärimees.

Trump on öelnud, et ta ei saa avaldada oma maksude deklaratsiooni, nagu see presidendikandidaatide puhul traditsiooniks on osutunud, enne kui riigi maksuamet pole auditit lõpuni viinud, kirjutab Reuters.

“Mul on talle uudiseid. Ka minu kohta tehakse auditit ning mul oleks väga hea meel temaga ükskõik kus ja ükskõik millal enne valimisi kohtuda,” lausus Buffett. “Ma toon oma maksudeklaratsiooni ja tema toob oma. Ja inimesed saavad küsida küsimusi, mis seal deklaratsioonis seisab,” lisas ta ja avaldas arvamust, et tegelikult ei karda Trump mitte maksuametit, vaid valijaid ja seda, mis tema deklaratsioonist vastu vaatab.

Trump ei ole Buffetti sõnul just eriti osav ärimees, kuigi Trump on väitnud, et tema edu ettevõtluses on see, mis teeks temast hea presidendi. 

Investeerimisguru meenutas aastat 1995, mil Trump läks oma hotellide ja kasiinodega New Yorgi börsile ning palus inimestel oma ärisse investeerida. Buffett lausus, et järgneva 10 aasta jooksul kaotas Trumpi ettevõte igal aastal raha. “Ka ahv oleks toona börsil Trumpi ettevõttest edukam olnud,” lausus Buffett. 

Hetkel kuum