• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Fedi ametnik: vajadus intressimäärasid tõsta üha suureneb

  Foto: EPA

  Intressimäärade tõstmise vajadus on Dallase Fedi presidendi Robert Kaplani sõnul üha kasvamas.

  Kui 2.septembril avaldatav tööraport peaks osutuma tugevaks, ei peaks seda siiski tõlgendama märgina, et Föderaalreserv tõstab samal kuul intressimäärasid, usub Kaplan.
  “Üks tööraport ei mõjuta veel meie mõtlemist,” sõnas Kaplan. “Ma usun aga, et peagi tõuseb ka vajadus intressimäärade tõusuks.”
  Viimasel ajal on mitmed Föderaalreservi ametnikud vihjanud, et septembris võivad intressimäärad taas tõusta. Viimati tõstis Fed intressimäärasid eelmise aasta detsembris, seda esimest korda ligi üheksa aasta jooksul.
  Majanduse olukorda hinnates märkis Kaplan, et tööhõive osas on kahtlemata toimunud edasiminek.
  “Progress on toimunud ka inflatsiooni osas, kuid see on frustreerivalt aeglane. Ma usun, et SKP kasv aasta teises kvartalis saab olema tugev, kuna tarbijad on tugevad,” lisas ta.
  Kansas City Fedi president Esther George sõnas täna aga, et ka tema arvates on aeg hakata tasapisi intressimäärasid tõstma.
  Ka George näeb teises kvartalis majanduskasvu ees ootamas.
  Föderaalreservi juht Janet Yellen annab omapoolsed kommentaarid homme.
  Kaplan usub aga, et finantsturud on praegu hea tervise juures ning tingimused soodustavad majanduskasvu.Tema sõnul otsustavad turud edasise rahanduspoliitika.
   
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.