Indrek Mäe • 29. august 2016 kell 11:45

Jeen langeb, Nikkei tõuseb

Jaapani jeen  Foto: epa

Tugev USA dollar avaldab negatiivset mõju ka Jaapani rahvusvaluutale, jeenile. Samal ajal näitavad tõusvat trendi Jaapani börsifirmade aktsiad, sest muud Aasia turud on languses.

Nikkei börsiindeks sulgus täna 2,3 protsenti kõrgemal kui päev varem. Seejuures tõusis enamiku Jaapani eksportijate turuväärtus. Näiteks Honda aktsia kasvatas oma väärtus 3,7 protsendi võrra ning Nissan 2,8 protsendi võrra.

Muud Aasia turud aga langesid. Näiteks Austraalia börsiindeks S&P/ASX 200 kukkus 0,84 protsendi võrra. Samuti oli 0,38 protsendi võrra languses Hongkongi Hang Sengi indeks. Lõuna-Korea börsiindeks Kospi kukkus aga veerandi protsendipunkti võrra.

Jeen nõrgenes dollari suhtes aga 0,4 protsenti.

Hetkel kuum