Mait Kraun • 16. september 2016 kell 21:01

Börs: Deutsche Bank raputas finantsturge

New Yorgi börsi logo.  Foto: Bloomberg

Globaalsed aktsiaturud odavnesid, sest nafta hind langes ning Deutsche Banki vastu esitatud 14miljardine nõue raputas finantsturge, vahendab Bloomberg.

Standard & Poor’s 500 oli täna languses, aga nädala lõikes indeks siiski tõusis. Energiasektori aktsiad kukkusid täna rohkem kui 0,8 protsenti. Stoxx Europe 600 indeks tegi halvima nädala alates juunist. Suurimate langejate seas oli Deutsche Bank, mille aktsia odavnes 8,5 protsenti, sest USA justiitsministeerium esitas Saksa suurpangale 14 miljardi dollari suuruse nõude. See vedas alla ka teiste suurpankade aktsiaid. Dollar kallines ja kulla hind langes.

Sellel nädalal naases volatiilsus finantsturgudele, sest keskpangad teatasid, et vaatavad üle oma lähenemise majanduse stimuleerimisele. Viimastel aastatel on aktsiatel ja võlakirjadel aidanud tõusta just varaostuprogrammid ning madalad intressid.

Nafta hinnalangus hirmutab turge

„Nafta hind läheneb 40 dollarile ja see äratab kõik üles, et hind ei pruugigi täielikult taastuda,“ ütles investeerimisfirma Capital Partners LLC portfellihaldur Key Biscayne. „Lisaks sellele hirmutab turgusid ka Deutsche Bank. Inimestel on keskpankadest villand. Praegu juhtub palju asju.“

S&P 500 indeks odavnes 0,4 protsenti 2139 punktini. Nädalaga kallines indeks 0,5 protsenti. Dow Jones langes 0,5 protsenti 18 123 punktini.

WTI toornafta odavnes 2 protsenti ja Brent kukkus 1,3 protsenti. Kummagi barrelihind maksis päeva lõpuks vastavalt 43,03 ja 45,98 dollarit. Kulla hind langes 0,6 protsenti 1310 dollarini untsist.

Hetkel kuum