Mait Kraun • 5. oktoober 2016 kell 6:51

Aston Martini juht: oleme Teslast peajagu üle

Aston Martin Genfi autonäitusel.  Foto: EPA

Elektriautode turul toimub suur võiduajamine ja tõenäoliselt on see sellel nädalal toimuva Pariisi autonäituse peateema, kirjutab CNBC.

Briti luksusautode tootja Aston Martini tegevjuht Andy Palmer ütles, et tänavate täitmine elektriautodega saab olema raske. „See võtab kindlasti kaua aega. Raske on ringist välja murda, tootmisel on vaja mahtusid,“ ütles Palmer.

Aston Martin on koostööd hakanud tegema Hiina tehnoloogiafirmaga LeEco. Koos loodetakse 2018. aastaks turule tuua Aston Martini elektriauto RapidE. Palmer tõi välja, et nende otsesed konkurendid nagu Ferrari, Bentley ja Rolls-Royce pole suutnud küpset elektriauto mudelit veel luua ning see annab Astonile võimaluse olla teerajajaks.

Tesla Model S-i kommenteerides ütles Palmer, et RapidE on üldse teisest liigast. „Ma ütleks, et Tesla konkureerib kõrgema kvaliteediga autode turul, kus on praegu ees BMW ja Mercedes. Aston istub sellest kõrgemal.“

Aston Martin on olnud juba viimased kuus aastat kahjumis ning analüütikute sõnul on uus elektriauto vaid dekoratiivne. Praegu kulutab autotootja suurema osa rahast uue DB 11 mudeli valmistamisele. Kasumisse loodetakse jõuda 2018. aastaks.

Hetkel kuum