Selgus „Börsihai“ võitja

LHV "Börsihai" mängus tuli seekord tootluse suurendamise nimel senisest rohkem vaeva näha.  Foto: Eiko Kink
Indrek Mäe • 17. oktoober 2016 kell 10:45

Möödunud nädalaga lõppenud LHV aktsiamängu „Börsihai“ võitis tänavu Ardo Hanschmidt, kelle mängukonto kandis nime Clicking random buttons.

Võitja suutis kahe nädalaga oma portfelli väärtust kasvatada 11 protsenti, võidupositsiooni saavutas Hanschmidt viimasel kauplemispäeval SalesForce’i aktsiaid soetades. Nimelt teatas ettevõte, et loobub Twitteri ostupakkumise tegemisest, millele tagajärjel kallines aktsia rohkem kui 5 protsenti.

Seejuures oli võitja tootlus üks ajaloo kehvemaid. „Selle aasta "Börsihai" toimus üsna keerulises keskkonnas ning võitja pidi ka vaeva nägema,“ rääkis LHV maaklertegevuse juht Alo Vallikivi. „Kahe nädala jooksul langes võrdlusindeks S&P 500 üle 1,6 protsendi ning kuna selles mängus langusele panustada ei saanud, siis oligi väga raske head tootlust näidata,“ selgitas Vallikivi.

Ardo Hanschmidt ise oma edu valemit kommenteerima ei soostunud.

Huvi investeerimise vastu kasvab

Sel aastal oli rekordiline ka „Börsihaist“ osavõtjate arv. „Kokku osales 2636 mängijat, mis viitab ilmekalt investeerimishuvi kasvutrendile,“ selgitas Vallikivi.

Samuti oli aktsiamängus esindatud suurel hulgal haridusasutuste võistkondi. „See teeb rõõmu, sest „Börsihai“ üks eesmärke on suurendada huvi investeerimismaailmas toimuva vastu,“ märkis LHV maaklertegevuse juht.

Haridusasutustest oli kõige suurema esindatusega sel aastal Estonian Business School 19 liikmega. „Börsihai“ pälvis aga populaarsust ka Hugo Treffneri gümnaasiumis ning Tartu Tamme gümnaasiumis, kust kummastki oli 14 osavõtjat.

Ardo Hanschmidt – portfelli turuväärtuse mängu lõppedes 22 227,39 EUR

Tauno Oberst – 21 991,03 EUR

Heiko Kase – 21 706, 10 EUR

Toivo Jullis – 21 522,81 EUR

Tauno Tanilas – 21 463,34 EUR

Harry Käsper – 21 457,19 EUR

Andrus Vares – 21 426,57 EUR

Kristjan Koemets – 21 377,10 EUR

Lauri Teder – 21 353,73 EUR

Ülar Lembke – 21 315,49 EUR

Raha hoidmine edu ei toonud

Sel aastal sai iga mängija 10 000 eurot virtuaalkapitali, kuhu lisandus iga börsipäeva eest veel 1000 eurot. Üsna palju leidus ka neid, kes hoidsid oma portfelli rahas ning lõpetasid mängu 20 000 euro suuruse portfelliga. Edu selline strateegia siiski ei taganud, sest kõik nii talitanud jagavad 1391. kohta.

Viimase koha sai sel aastal kasutaja winner, kelle portfelli turuväärtus oli mängu lõppedes 12 035,95 eurot.

LHV on investeerimis- ja kauplemismängu „Börsihai“ korraldanud juba 11 aastat ning see toimub igal sügisel samal ajal Eestis, Lätis ja Leedus. „Börsihai“ võitja teenis 5000 euro suuruse auhinnaraha, aastatellimuse Äripäevalt või Delovõje Vedomostilt ning investeerimisraamatu.

„Börsihai 2016“ edetabeli ja esikümnesse pääsenud mängijate kõigi aktsiatehingutega saab põhjalikumalt tutvuda siin.

Hetkel kuum