• Jaga lugu:

  Börs: nädal algas tugeva tõusuga

  New Yorki börsFoto: EPA

  USA turud alustasid nädalat tugeva tõusuga peale FBI poolseid kommentaare, mille kohaselt ei olnud Hillary Clintoni eraserveri kasutamises midagi kuritegelikku.

  “Tõenäosus lõhenenud valitsuse sünniks on nüüd suurem, kuid turud olid üheksa päeva järjest ka languses, seega on praegu tegemist nö kummipaela efektiga,” kommenteeris turgude tänast olukorda Charles Schwabi investeerimisstrateeg Liz Ann Sonders.
  Finantsturud USAs ja üle maailma on panustanud suuresti Hillary Clintoni võidule Donald Trumpi üle. “Turgude seisukohalt ning reageeringust FBI uudisele on selge, kelle poolt ollakse,” sõnas The Lindsey Groupi turuanalüütik Peter Boockvar.
  Dow Jonesi edukaimad ettevõtted olid Goldman Sachs ja UnitedHealth; indeks tegi ligi 300 punktise tõusu. S&P 500 edukaimad sektorid olid samuti finants- ja tervishoiusektor; indeksil lõppes täna pikim langusperiood alates 1980. aasta detsembrist. 
  Naftaturgudel aga tegi USA toornafta hind 1,84% tõusu ning barreli hinnaks kujunes 44,88 dollarit. Nafta hinna tõusu toetab OPECi püüd jääda naftatoodangu kärpimise plaani juurde. Toornafta hinnad on aga võrreldes eelmise kuu kõrgeima tasemega 7 dollarit madalamad ning seda seoses jätkuvate kahtlustega OPECi plaani võimalikkuse üle.
  Detsembri kullafutuurid kukkusid 25,10 dollarit ning untsi hinnaks kujunes 1279,40 dollarit.
  CBOE volatiilseusindeks aga kukkus 17,5%, jäädes 18,6 punktile.
  Dow Jones tegi 2,07% tõusu ning lõpetas päeva 18257,85 punktil. S&P 500 kasvas 2,22% ning sulgus 2131,52 punktil. Nasdaq lõpetas päeva 2,37% tõusuga 5166,17 punktil.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Raadiohitid: investori kallis viga ja verelaskmine Hiinas
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Nutikas andmete kasutamine avab uued võimalused
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.