Kadi Neemre • 7. november 2016 kell 20:15

Börs: nädal algas tugeva tõusuga

New Yorki börs  Foto: EPA

USA turud alustasid nädalat tugeva tõusuga peale FBI poolseid kommentaare, mille kohaselt ei olnud Hillary Clintoni eraserveri kasutamises midagi kuritegelikku.

“Tõenäosus lõhenenud valitsuse sünniks on nüüd suurem, kuid turud olid üheksa päeva järjest ka languses, seega on praegu tegemist nö kummipaela efektiga,” kommenteeris turgude tänast olukorda Charles Schwabi investeerimisstrateeg Liz Ann Sonders.

Finantsturud USAs ja üle maailma on panustanud suuresti Hillary Clintoni võidule Donald Trumpi üle. “Turgude seisukohalt ning reageeringust FBI uudisele on selge, kelle poolt ollakse,” sõnas The Lindsey Groupi turuanalüütik Peter Boockvar.

Dow Jonesi edukaimad ettevõtted olid Goldman Sachs ja UnitedHealth; indeks tegi ligi 300 punktise tõusu. S&P 500 edukaimad sektorid olid samuti finants- ja tervishoiusektor; indeksil lõppes täna pikim langusperiood alates 1980. aasta detsembrist. 

Naftaturgudel aga tegi USA toornafta hind 1,84% tõusu ning barreli hinnaks kujunes 44,88 dollarit. Nafta hinna tõusu toetab OPECi püüd jääda naftatoodangu kärpimise plaani juurde. Toornafta hinnad on aga võrreldes eelmise kuu kõrgeima tasemega 7 dollarit madalamad ning seda seoses jätkuvate kahtlustega OPECi plaani võimalikkuse üle.

Detsembri kullafutuurid kukkusid 25,10 dollarit ning untsi hinnaks kujunes 1279,40 dollarit.

CBOE volatiilseusindeks aga kukkus 17,5%, jäädes 18,6 punktile.

Dow Jones tegi 2,07% tõusu ning lõpetas päeva 18257,85 punktil. S&P 500 kasvas 2,22% ning sulgus 2131,52 punktil. Nasdaq lõpetas päeva 2,37% tõusuga 5166,17 punktil.

 

Hetkel kuum