• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nasdaqi juht: 2017 toob põnevaid IPOsid

  New Yorgi börsFoto: epa

  Nasdaqi asepresident Bruce Aust lubab, et uus aasta toob põnevaid IPOsid.

  Aust selgitas, et pikemat aega on valitsenud turgudel ebakindlus seoses USA presidendivalimistega ning kuna täna valivad ameeriklased endale järgmise presidendi, saavad sellega seotud ebakindlused minetatud.
  Dealogicu andmeil on selle aasta esimese üheksa kuuga läinud USA börsile üksnes 80 ettevõtet. Võrdluseks, 2015. aastal oli see näitaja 143.
  Samas on selle aasta kolmandas kvartalis läinud USA börsile sellised tehnoloogiaettevõtted nagu Twilio ning Nutanix ning usutakse, et ka teised ettevõtted hakkavad seda eeskuju järgima.
  Austi sõnul peaksid investorid end kindlasti valmis panema, sest uus aasta tõotab tulla põnev ja IPO-rohke.
  “Meil on juba praegu 50 ettevõtet, kes on teada andnud, et nad lähevad 2017. aastal börsile. Ma usun, et mõni neist võib börsile minna juba pärast presidendivalimisi, et kasutada ära nii-öelda akent, mis pärast seda avaneb. Suuremad tehingud juhtuvad siiski aga uuel aastal. Kõik sõltub sellest, kuidas reageerivad turud valimistulemustele,” rääkis Aust.
  Seni peetakse järgmise aasta oodatuimaks IPOks Snapchati omaniku Snapi börsile minekut.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.