Mait Kraun • 14. november 2016 kell 8:45

Buffett: aktsiaturud jätkavad tõusu

Berkshire Hathaway juht Warren Buffett.  Foto: Scanpix

Miljardärist investor Warren Buffett oli USA presidendivalimiste ajal Donald Trumpi suur kriitik. CNNile antud intervjuus arvas legendaarne investor, et aktsiaturud jätkavad siiski tõusu, vahendab MarketWatch.

„Aktsiaturud on 10, 20 ja 30 aasta pärast kõrgemal tasemel. See juhtuks nii Donald Trumpi kui ka Hillary Clintoni presidentuuri ajal,“ ütles Buffett. „Need, kes Trumpi presidentuuriga kaasnevat aktsiaturgude langust prognoosivad, on narrid,“ lisas ta.

Trumpi võidule reageerisid aktsiaturud järsu langusega. Järgmine päev hakkasid turud aga kiiresti tõusma ning Standard & Poor’s 500 indeks kallines nädala lõikes kokku 3,8 protsenti. Dow Jones tõusis lausa 5,4 protsenti ja jõudis uue rekordini.

Buffett ütles, et Trump ähvardab Mehhiko ja Hiina kaupadele kehtestada imporditariifid, mis mõjuks USA-le negatiivselt. „See on väga halb idee, aga ma ei ütle, et see põhjustab majanduslanguse,“ nentis Buffett.

Investor lisas, et sellistele sammudele järgneb samaga tasumine ning USA-le hakatakse tagasi tegema. Sellegipoolest ei usu Buffett, et Trump saab erinevate riikidega sõlmida uusi kaubandusleppeid, sest Kongress neid ideid ei toeta.

Hetkel kuum