Mait Kraun • 29. november 2016 kell 20:13

Börs: nafta hinnalangus tõmbas energiasektori kaasa

New Yorgi börs.  Foto: Bloomberg

Nafta barrelihind langes alla 46 dollari, sest kardetakse, et OPEC ei jõua homme kokkuleppele. Dollar taandus ning USA aktsiaturud lõpetasid päeva plussis, vahendab Bloomberg.

WTI toornafta hind langes kahe nädala madalaima tasemeni, sest OPECi liikmete vahelised kõnelused ei suju eriti hästi. Nimelt ei ole Iraan nõus etteantud mahus tootmist kärpima. Standard & Poor’s 500 indeks tõusis, sest pangandussektori tõus nullis ära energiasektori languse. Tööstusmetallide kiire hinnatõus vaibus ning USA majandus kasvas oodatust enam.

„OPECi homne kohtumine saab olema ka edaspidi kõige tähtsam jututeema,“ ütles Bank of New Zealandi turgude strateeg Kymberly Martin. „Kui kokkuleppeni ei jõuta, siis WTI toornafta ja eksportijate valuutad jätkavad odavnemist.“

Täna avaldati ka USA kolmanda kvartali majanduskasv. Prognoositud 3,0protsendi asemel tõusis USA SKP 3,2protsendi võrra.

S&P 500 indeks tõusis 0,1 protsenti ja jõudis 2204 punktini. Dow Jones lisas samuti 0,1 protsenti ja Nasdaq Composite kallines 0,2 protsenti. Euroopa aktsiaturge kajastav Stoxx Europe 600 indeks tõusis täna 0,3 protsenti.

WTI toornafta odavnes 3,9 protsenti 45,23 dollarini barrelist. Brenti hind kukkus 3,7 protsenti ja barrel maksab 46,44 dollarit. Kulla hind langes 0,3 protsenti ja unts maksab 1190 dollarit.

Hetkel kuum