• Jaga lugu:

  Börs: nafta hinnalangus tõmbas energiasektori kaasa

  New Yorgi börs.Foto: Bloomberg

  Nafta barrelihind langes alla 46 dollari, sest kardetakse, et OPEC ei jõua homme kokkuleppele. Dollar taandus ning USA aktsiaturud lõpetasid päeva plussis, vahendab Bloomberg.

  WTI toornafta hind langes kahe nädala madalaima tasemeni, sest OPECi liikmete vahelised kõnelused ei suju eriti hästi. Nimelt ei ole Iraan nõus etteantud mahus tootmist kärpima. Standard & Poor’s 500 indeks tõusis, sest pangandussektori tõus nullis ära energiasektori languse. Tööstusmetallide kiire hinnatõus vaibus ning USA majandus kasvas oodatust enam.
  „OPECi homne kohtumine saab olema ka edaspidi kõige tähtsam jututeema,“ ütles Bank of New Zealandi turgude strateeg Kymberly Martin. „Kui kokkuleppeni ei jõuta, siis WTI toornafta ja eksportijate valuutad jätkavad odavnemist.“
  Täna avaldati ka USA kolmanda kvartali majanduskasv. Prognoositud 3,0protsendi asemel tõusis USA SKP 3,2protsendi võrra.
  S&P 500 indeks tõusis 0,1 protsenti ja jõudis 2204 punktini. Dow Jones lisas samuti 0,1 protsenti ja Nasdaq Composite kallines 0,2 protsenti. Euroopa aktsiaturge kajastav Stoxx Europe 600 indeks tõusis täna 0,3 protsenti.
  WTI toornafta odavnes 3,9 protsenti 45,23 dollarini barrelist. Brenti hind kukkus 3,7 protsenti ja barrel maksab 46,44 dollarit. Kulla hind langes 0,3 protsenti ja unts maksab 1190 dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Enefit Greeni tulevase tuulepargi toetuse vaidlus jõudis kohtu ette Elering: Eesti Energia tegi pöördumatuid investeeringuid 42 euro ja 30 sendi eest
Tallinna halduskohtus arutati Eesti Energia tütarfirma Tootsi Windpark kaebust taastuvenergia toetust jagava Eleringi otsuse vastu, mis jättis Tootsi tuulepargi ilma nii-öelda vanast toetusskeemist, millega oleks saanud projekt 12 aasta jooksul tarbijate taskust kuni 300 miljonit eurot.
Tallinna halduskohtus arutati Eesti Energia tütarfirma Tootsi Windpark kaebust taastuvenergia toetust jagava Eleringi otsuse vastu, mis jättis Tootsi tuulepargi ilma nii-öelda vanast toetusskeemist, millega oleks saanud projekt 12 aasta jooksul tarbijate taskust kuni 300 miljonit eurot.