Pille Ivask • 7. detsember 2016 kell 5:30

Trump müüs kõik aktsiad maha

USA presidendiks valitud Donald Trump  Foto: epa

Kui varasemalt on USA järgmise presidendi Donald Trumpi puhul kahtlustatud, kuidas ta suudab presidendiametit ning ettevõtjaelu lahus hoida, on nüüd analüütikutel üks mure vähem: Trump müüs juunis oma kõneisiku sõnul kõik aktsiad maha.

Trumpi aktsiaportfelli kuulusid näiteks Apple’i ja JPMorgan Chase & Co aktsiad, vahendab Reuters. Trumpi meeskond pole täpsustanud, mida Trump saadud rahaga tegi või kas ta loobus kampaania ajal ka mõnest muust investeeringust. Samuti pole Trumpi esindajad avalikkusele näidanud ühtegi investeeringutest loobumisega seotud dokumenti.

Vastavalt seadusele ei ole Trump kohustatud oma deklaratsioone avaldama enne 2018. aasta maikuud. Hea tava näeb aga ette, et üldiselt annab president oma finantstegevustest aru esimese ametis oldud aasta jooksul.

Trump on oma kampaania käigus lubanud, et ta keskendub presidendiks saades oma uuele ametile täielikult ning jätab ärid kõrvale. Oma ettevõtete etteotsa on ta pannud oma lapsed.

Hetkel kuum