• Jaga lugu:

  Monte dei Paschi aktsia vabalanguses

  Itaalia vanima panga olukord järjest halveneb.Foto: EPA

  Erakorralises seisus Itaalia pank Monte dei Paschi di Siena hoiatas kolmapäeval, et neil saab raha oodatust kiiremini otsa, kui rekapitaliseerimist ei toimu, vahendab CNBC.

  Monte dei Paschi ütles varem, et neil on likviidset raha 10,6 miljardit eurot ja sellest piisab 11 kuuks. Kolmapäeval aga teatati, et sellest piisab vaid neljaks kuuks.
  Maailma vanim pank on juba tükk aega raskustes olnud. Panga olukord halvenes tunduvalt pärast Itaalia referendumit, millega kaasnes ka poliitiline ebastabiilsus ja peaministri tagasiastumine. Kolmapäeva hommikul odavnes aktsia 12 protsenti.
  Itaalia valitsuse väljavahetamise järel muutusid investorid ettevaatlikumaks ning Monte Paschi korraldatud 5 miljardi euro suurusel rekapitaliseerimisel ei taheta kaasa lüüa.
  Teisipäeval kogus pank turgudelt 500 miljonit eurot – selleks vahetati võlga aktsiate vastu, teatas Reuters. See ei ole aga piisav, et 5 miljardi suurust eesmärki täita.
  Hiljutised meediaraportid viitasid võimalusele, et Itaalia valitsus võib kaaluda riigiabi. See protsess võib olla aga keerukas, sest valitsus peab tagama, et taoline tegevus vastab ka Euroopa Liidu reeglitele.
  Ühtlasi kardetakse, et Monte Paschi probleemid võivad destabiliseerida kogu Itaalia pangandussektorit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Allan Rajavee: valitsus peab sündima otsevalimistel
Kui me soovime Eesti demokraatiat puhastada hallidest korruptiivse maiguga poliitsobingutest ja kehtestada tõelise otsedemokraatia, siis peab valitsus sündima otsevalimiste teel, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Allan Rajavee.
Kui me soovime Eesti demokraatiat puhastada hallidest korruptiivse maiguga poliitsobingutest ja kehtestada tõelise otsedemokraatia, siis peab valitsus sündima otsevalimiste teel, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Allan Rajavee.
Kohvi hind tõusis kümne aasta kõrgeima tasemeni
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.