• Jaga lugu:

  Bitcoini hind tõusis 3 aasta tippu

  Sel nädalal on bitcoini hind tõusnud 15%.Foto: epa

  Bitcoini hind tõusis üle 900 dollari taseme, mis on kolme aasta kõrgeim hind.

  Sel nädalal on krüptoraha hind tõusnud 15%, kuna geopoliitiliste riskide tõttu on kasvanud nõudlus alternatiivsete varade järele. Täna ennelõunal kauples bitcoin Bloombergi andmetel 902,42 dollaril.
  Võrreldes aasta algusega on bitcoini hind tõusnud muljetavaldavad 107 protsenti ja kaupleb 2014. aasta jaanuari tasemel.
  „Terrorirünnakud Euroopas on põhjustanud kapitaliturgudel vajaduse turvasadamate järele, kuid kulla hind on alates Trumpi presidendiks saamisest langenud,“ ütles Hiina maaklerfirma Huobi analüütik Le Xiaotian Bloombergile.
  Võrreldes kullaga on bitcoin üha vähem seotud valitsuste regulatsioonidega ning rahapoliitikaga. Krüptoraha eksisteerib küberruumis, kus seda kaevandatakse juurde arvutitega.
  „Föderaalreservi otsus tõsta intressimäärasid hirmutas tõenäoliselt investoreid arenevatel turgudel, eriti Hiinas, kus nad näevad bitcoini turvasadamana,“ ütles Hongkongis asuva Gatecoini turundusjuht Thomas Glucksmann Bloombergile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Tallinna börsil ei langenud täna ükski aktsia
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.