Mait Kraun • 17. jaanuar 2017 kell 9:15

Kuld on tänavu odavnenud vaid ühel päeval

Kuld.  Foto: Bloomberg

Sel aastal on kullainvestoritel hästi läinud. Hinnad on tõusnud, sest poliitilised ja majanduslikud riskid kasvavad – Brexit võib kujuneda oodatust järsemaks ning Donald Trump asub USAd juhtima, vahendab Bloomberg.

Täna on kulla hind tõusnud 1,7 protsenti 1215 dollarini untsist, mis on kõrgeim tase alates 23. novembrist, selgub goldprice.org andmetest. Kollane metall on tõusnud juba seitse päeva järjest ning sel aastal on hind langenud vaid ühel päeval.

Alanud aastal on väärismetalli hind tõusnud kokku üle 6 protsendi, sest investorid ostavad turvalisemaid varasid. Muret tekitavad eelkõige Donald Trumpi poliitika ning Suurbritannia lahkumine Euroopa Liidust. Briti peaminister Theresa May peab täna tähtsa kõne, kus võib teatada, et Suurbritannia lahkub tõenäoliselt Euroopa Liidu ühisturult ning püüab luua liiduga täiesti uued kaubandussuhted. Trump asub USA presidendiametisse reedel.

„Turgudel on palju ebakindlust,“ ütles GoldSilver Central Pte tegevdirektor Brian Lan. „Kuld on investorite jaoks turvasadam, eriti poliitilise ebakindluse ajal.“

Kulla hinnatõusule on kaasa aidanud ka märgid nõudluse kasvust ning dollari kallinemise peatumine. Bloombergi dollariindeks on täna langenud 0,6 protsenti ning 2016. aasta lõpust alates on valuuta odavnenud 1,1 protsenti.

Hetkel kuum