Olavi Teppan • 25. jaanuar 2017 kell 17:00

Dow andis hoogu ka Euroopa aktsiatele

Frankfurdi börs.  Foto: Epa

Täna liikusid Euroopa aktsiad taas tõusvas joones, saades tuge pangaaktsiate rallist ja värskest optimismipuhangust USA turgudel, kus Dow Jones ületas 20 000 punkti piiri.

Börsiindeks Stoxx Europe 600 kerkis täna 1,3%, mis on suurim päevane tõus alates eelmise aasta 9. novembrist, ning lõpetas päeva 366,59 punkti tasemel ehk rekordkõrgusel pärast 2015. aasta detsembrit.

„Dow on jätkamas tähelepanuväärset rallit ja ületanud psühholoogiliselt tähtsa 20 000 punkti taseme,“ kommenteeris MarketWatchi vahendusel investeerimisfirma ETX Capital vanemanalüütik Neil Wilson. „Kuigi tõus jäi presidendi ametisse astumise eel toppama, saime nüüd tõepoolest kinnitust, et raha on liikumas võlakirjadest aktsiatesse. Maailmas kalibreeritakse praegu aktsia- ja võlakirjaturge ringi – see pole puhtakujuline mull, aga protsess võib areneda kiiremini kui loomulik.“

Saksamaa aktsiandeks DAX kerkis 1,8% 11 806 punkti tasemele, mis on kõrgeim näitaja alates 2015. aasta maist. Deutsche Bank AG aktsia tõusis 5% Reutersi uudise peale, et pank plaanib aktsiate esmase avaliku pakkumise teel eraldada enda küljest varahaldusega tegeleva üksuse. Täna avaldatud Saksamaa ettevõtete kindlustunde indeks jäi aga ootustele pisut alla, langedes möödunud kuu 105,5 punktilt jaanuaris 103,2 punktile.

Briti indeks FTSE 100 tõusis 0,2% 7164 punkti tasemele.

Hetkel kuum