Indrek Mäe • 26. jaanuar 2017 kell 15:11

Tallinna Vee investor: paanikamüüki ei tule

Toomas Taube paanikamüüki ei karda.  Foto: Eiko Kink

Tallinna Vees rohkem kui poole miljoni euro suurust osalust omav väikeinvestor Toomas Taube tariifivaidlust puudutava negatiivse ringkonnakohtu otsuse valguses paanikamüüki ei karda.

„Eks see oli teada, et täna otsus tuleb ja olin valmis, et see võib ka niipidi minna,“ oli Taube rahulik. „Olen vee-ettevõtte pikaajaline investor ja jälgin uudiseid sellest lähtuvalt, kuid eks see hind mõnevõrra allapoole liigub,“ viitas ta sellele, et otsus võib Tallinna börsil tekitada pigem lühiajalisi kõikumisi. Tallinna Vee aktsia lähiaja hinda mõjutavad tema hinnangul ka homme avaldatavad majandustulemused.

Ta ütles, et kuna on tegemist alles teise astme kohtu otsusega ning Tallinna Veel on võimalus vaidlust jätkata riigikohtus, pole paanikamüüki ette näha. „Säilib lootus, et riigikohus vaatab tariifivaidlusele mõnes aspektis teist moodi,“ rääkis ka ise õigusteaduskonna lõpetanud Taube.

Spekulantidel on põhjust muretseda 

Siiski tõdes Taube, et Tallinna Vee ümber käiva kohtuvaidluse asjus on ka palju segadust. „Kohtuasi on kinnine ja kuna sisu kohta infot ei jagata, siis paljud panustavadki sellele nagu loteriile – seda on ka viimaste päevade käitumistest börsil näha,“ rääkis ta.

Tänane otsus võib Taube hinnangul olla aga murekoht just Tallinna Vee aktsiaga spekulatiivseid tehinguid teinud investoritele. „See puudutab eelkõige neid, kes vaidluse sisust väga palju ei tea,“ arvas Taube. „Nende jaoks on see loterii.“

Äripäeva küsimuse peale, kas pikaajalise investori jaoks, kes Tallinna Vee tugevusse usub, võib ajutise müügilaine tulemusena tekkida ostukoht, vastas Taube, et midagi ei saa välistada. „Tormata ei maksa, kuid kindlasti tuleb arenguid jälgida,“ sõnas väikeinvestor. „Soovitan investoritel, et kui neil ei ole seda raha lähiajal vaja, siis ka müüma joosta ei maksa,“ lõpetas Taube.

Täna saabus uudis, et ringkonnakohus jättis Tallinna Vee ja konkurentsiameti tariifivaidluses ettevõtte esitatud apellatsioonkaebuse rahuldamata.

Hetkel kuum