• Jaga lugu:

  UPM Kymmene "šokilangus" börsil

  UPM-Kymmene.Foto: EPA

  Soome metsatööstuskontsern UOM Kymmene avaldas täna ootuspärased majandustulemused. Kasum on kasvanud 15 kvartalit ühtejärge, kuid investorite reaktsioon oli tormiline ja aktsia odavnes üle 12 protsendi.

  UPM Kymmene ärikasum oli 2016. aasta IV kvartalis 283 miljonit eurot ja kasvas aasta varasemaga võrreldes 15 protsenti, kuid käive kahanes prognoositust enam ja moodustas 2,48 miljardit eurot (2015. a 2,57 mrd, analüütikute ootus 2,5 mrd). Kasumimarginaal paranes seega aastataguselt 9,6 protsendilt 11,4 protsendini.
  Ettevõtte juhtkond teatas ka plaanist maksta oodatust suuremat dividendi, 95 senti aktsia kohta. Dividendimääraks oli prognoositud 93 senti.
  Headele tulemustele vaatamata odavnes UPM Kymmene aktsia täna Helsingi börsil koguni 12,28 protsenti, sulgudes 21 eurol.
  „Kui aktsia hinnatase on nii kõrge, siis lihtsalt lati ületamisest enam ei piisa,“ kommenteeris Kauppalehti vahendusel Inderesi analüütik Antti Viljakainen. „Kõik märgid näitavad, et eelmise aasta tulemust pole lihtne lähiajal korrata.“
  „Meie horisont on kolmkümmend aastat, mitte kolmkümmend sekundit,“ vastas kommentaariks tänasele kursilangusele UPMi tegevjuht Jussi Pesonen. „Me jätkame ettevõtte sihikindlat edasiviimist.“
  UPM Kymmene mängis oma osa ka Helsingi börsiindeksi tänases sulgumises 1,33 protsenti eilsest madalamal, 8754 punkti tasemel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Metsoja: me tahame, et noor valiks Pärnu
Vaid kümnendik Pärnumaa gümnasistidest näeb kodukanti tulevase elukohana – siin on mõttekoht, kus märksõnadeks haridus, logistika ja energeetika, kirjutab Isamaa esinumber kohalikel valimistel Pärnus, riigikogu liige Andres Metsoja vastuses Äripäeva küsitlusele.
Vaid kümnendik Pärnumaa gümnasistidest näeb kodukanti tulevase elukohana – siin on mõttekoht, kus märksõnadeks haridus, logistika ja energeetika, kirjutab Isamaa esinumber kohalikel valimistel Pärnus, riigikogu liige Andres Metsoja vastuses Äripäeva küsitlusele.
Evergrande olukorra eskaleerumine pani Euroopa turud kukkuma Balti börsid samuti languses
Euroopa aktsiaturud on täna pärast kolm päeva kestnud tõusu langenud, sest ebakindlus Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande suhtes kasvas, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on täna pärast kolm päeva kestnud tõusu langenud, sest ebakindlus Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande suhtes kasvas, vahendab Reuters.
Soome ekspeaminister saab prisket tasu Venemaa riiklikult pangalt
Venemaa riigi enamusomanduses olev Sberbank suurendas nõukogu liikmete tasusid pea kolmandiku võrra, mida tunneb oma taskus peagi ka Soome kunagine peaminister Esko Aho, kirjutab Talouselämä.
Venemaa riigi enamusomanduses olev Sberbank suurendas nõukogu liikmete tasusid pea kolmandiku võrra, mida tunneb oma taskus peagi ka Soome kunagine peaminister Esko Aho, kirjutab Talouselämä.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.