Olavi Teppan • 31 jaanuar 2017

UPM Kymmene "šokilangus" börsil

UPM-Kymmene.  Foto: EPA

Soome metsatööstuskontsern UOM Kymmene avaldas täna ootuspärased majandustulemused. Kasum on kasvanud 15 kvartalit ühtejärge, kuid investorite reaktsioon oli tormiline ja aktsia odavnes üle 12 protsendi.

UPM Kymmene ärikasum oli 2016. aasta IV kvartalis 283 miljonit eurot ja kasvas aasta varasemaga võrreldes 15 protsenti, kuid käive kahanes prognoositust enam ja moodustas 2,48 miljardit eurot (2015. a 2,57 mrd, analüütikute ootus 2,5 mrd). Kasumimarginaal paranes seega aastataguselt 9,6 protsendilt 11,4 protsendini.

Ettevõtte juhtkond teatas ka plaanist maksta oodatust suuremat dividendi, 95 senti aktsia kohta. Dividendimääraks oli prognoositud 93 senti.

Headele tulemustele vaatamata odavnes UPM Kymmene aktsia täna Helsingi börsil koguni 12,28 protsenti, sulgudes 21 eurol.

„Kui aktsia hinnatase on nii kõrge, siis lihtsalt lati ületamisest enam ei piisa,“ kommenteeris Kauppalehti vahendusel Inderesi analüütik Antti Viljakainen. „Kõik märgid näitavad, et eelmise aasta tulemust pole lihtne lähiajal korrata.“

„Meie horisont on kolmkümmend aastat, mitte kolmkümmend sekundit,“ vastas kommentaariks tänasele kursilangusele UPMi tegevjuht Jussi Pesonen. „Me jätkame ettevõtte sihikindlat edasiviimist.“

UPM Kymmene mängis oma osa ka Helsingi börsiindeksi tänases sulgumises 1,33 protsenti eilsest madalamal, 8754 punkti tasemel.

Hetkel kuum