Olavi Teppan • 10. veebruar 2017 kell 18:37

Wall Streeti reguleerija plaanib ametist tagasi astuda

Foto: EPA

Föderaalreservi ametnik Daniel Tarullo, kes viis ellu USA valitsuse regulatsioone, et pangandust pärast 2008. aasta majanduskriisi turvalisemaks muuta, kavatseb Bloombergi teatel aprilli alguses ameti maha panna.

„Dan juhtis Föderaalreservi tööd uue raamistiku ülesehitamisel, mis tagas meie finantssüsteemile pärast 2008. aasta kriisi uue kindluse ja hea tervise. Tema panus on olnud hindamatu,“ sõnas pressiteates Föderaalreservi juht Janet Yellen.

2009. aastal ametisse astunud Tarullo teenistusaeg, mis peaks lõppema alles 2022. aastal, on olnud Föderaalreservi ajaloos üks pingelisemaid. Ta oli pangandust reguleeriva, 2010. aastal jõustunud Dodd-Franki seaduse peamisi elluviijaid Wall Streetil. Sellega kapitalile, likviidsusele ja riskide võtmisele kehtestatud piirangud on pankade igapäevast äritegevust põhjalikult muutnud.

Kahe lause pikkuses lahkumisavalduses president Trumpile ütles Tarullo, et talle on olnud suureks töötada koos Föderaalreservi juhtide Ben Bernanke ja Janet Yelleniga riigi majanduse ja finantssüsteemi jaoks sedavõrd keerulisel perioodil.

Hetkel kuum