Olavi Teppan • 14. veebruar 2017 kell 20:42

Börs: Goldman Sachs ajaloolises tipus

USA investeerimispank Goldman Sachs.  Foto: Reuters/Scanpix

USA aktsiaturgudel jätkus täna tõus. Föderaalreservi juhi tänase esinemise järel olid heas hoos finantssektori ettevõtted. Goldman Sachsi aktsia kerkis kõrgemale finantskriisi eelsest tipptasemest.

„Turud ootasid pikisilmi föderaalreservi juhi Janet Yelleni sõnavõttu, kuid ei eeldanud sellest mingeid üllatusi,“ kommenteeris Nasdaq Advisory Services direktor Myles Clouston uudistekanalile CNBC. „Trend upitab turgu omalt poolt, oleme kõikide aegade kõrgeimatel tasemetel.“

Dow Jonesi 0,45-protsendilisele tõusule aitas taas kaasa Goldman Sachsi aktsia, mis kerkis täna 1,3% uuele rekordtasemele 249,49 dollarit, millega pank ületas senise 2007. aastast püsinud hinnarekordi. Finantskriisi ajal langes Goldman Sachsi aktsia 80 dollari alla. Pangandussektorile pakuvad tuge lisaks headele majandustulemustele ühelt poolt intressitõusu, teisalt deregulatsiooni väljavaated.

S&P 500 indeks 0,4%, Nasdaq Composite 0,32%. Kõigi aegade päevasisese rekordi lõi ka Apple, mis sulgus 135,01 dollaril.

Euroopa börsidel tõmmati täna pidurit. Londoni FTSE 100 langes 0,14%, Frankfurdi DAX 0,02%.

Hetkel kuum